Nieuws


12 januari 2013
NIEUW JAAR, NIEUWE WEBSITE
Met de start van het nieuwe jaar heeft de website van onze Parochie een hip, modern jasje gekregen.
Dit is voorlopig een proefwebsite. Het adres om deze te bekijken is: http://www.andreas-almere.eu
De nieuwe website is ook op zoek naar iemand die haar graag wil onderhouden.
U kunt uw reactie mailen naar: webmaster@leenderts.eu (Colette Kremer).

MISSIEKALENDER 2013
Er zijn nog enkele exemplaren.
U kunt na de viering tegen betaling van € 8,00 een exemplaar kopen.

HUISPAASKAARSEN
U kunt weer huispaaskaarsen bestellen.
De kaars is er in 3 verschilllende uitvoeringen.
Deze vindt u afgebeeld op de bestellijst, die na de viering op tafel in de hal ligt.
De prijzen zijn voor alle uitvoeringen gelijk en wel:
Kaars 25 cm € 20,00
Kaars 30 cm € 26,00
Kaars 40 cm € 32,50
Kaars 60 cm € 49,50

28 december 2012
Zondagavond 23 december overleed onze Simon Joling.
Simon was, tot hij getroffen werd door een herseninfarct, koster en beheerder van ons kerkcentrum “De Drieklank”.
Woensdag 2 januari as. om 11.30 uur zal de uitvaartviering plaats vinden in “zijn” kerk.
We zullen op grootse wijze deze dag afscheid van hem nemen. Iedereen is van harte welkom!

21 juni 2012
SLOTCONCERT ANDREAS KINDER- & TIENERKOOR
Zondag 24 juni van 14.00 – 15.15 uur is het jaarlijkse slotconcert van ons Kinder- & Tienerkoor, in de kerkzaal. U bent allen van harte uitgenodigd! De zaal is open vanaf 13.45 uur. Komt allen!

BISDOMBLAD SAMEN KERK Er zijn nog juninummers van ons bisdomblad voorradig. U kunt een exemplaar hiervan gratis meenemen. BLOEMENGROEP Heb je iets met bloemen en lijkt het je leuk om (meer) te leren over bloemstukken maken, neem dan contact op met de bloemengroep. E-mail: wilmadamroffel@gmail.com; telefoon: 06-27076462 Voor meer informatie zie pagina 16 in Kerkmare van mei 2012.

DE GROTE ZOMERSCHOONMAAK! Elke week is een schoonmaakploeg bezig om het kerkgebouw zo schoon mogelijk te maken, maar ééns in het jaar moet het beter en daar is meer hulp voor nodig. Omdat we allemaal graag in een schone kerk zitten, is het de hoogste tijd voor deze grote zomerschoonmaak. Deze staat ingepland voor: zaterdag 7 juli, vanaf 09.00 uur tot ca. 14.00 uur. Als u hieraan uw bijdrage kunt leveren, zien wij u graag op die zaterdag met: - uw emmertje voor al die sopjes - een dweil voor al die vloeren - een spons en zeem voor al die ramen - CD’s met de nodige arbeidsvitaminen - Etc. Voor koffie/thee/koek/soep/broodjes wordt gezorgd! U kunt zich aanmelden bij Tiny v.d. Broek of Henk Keizer, per e-mail: 6.vdbroek@planet.nl of h.keizer@kpnmail.nl, of per telefoon: 5370019 of 5297105. Met z’n allen sterk, al kan je maar een uurtje is ook prima. In vertrouwen op een grote opkomst groet ik jullie allen. Tot zaterdag 7 juli vanaf 9.00 uur! Henk Keizer

19 mei 2012
PINKSTERACTIE De Pinksteractie van de Week Nederlandse Missionaris (WNM) loopt van Hemelvaart tot en met Pinksteren; van 17 tot en met 28 mei 2012. Onze 2e collecte van Pinksteren (27 mei a.s.) is voor deze Bisschoppelijke vastenactie “Week van de”Nederlandse Missionaris”. Mede dankzij de opbrengst van deze collecte kan de WNM het unieke werk en het persoonlijk welzijn van de actieve Nederlandse missionarissen en missionair werkers blijven ondersteunen.

11 mei 2012
ANDREASKOOR JUBLIEERT
Het Andreaskoor bestaat 25 jaar en viert dat zondag 10 juni om 11 uur. Zij zullen een aantal favoriete liederen zingen en de vaste gezangen uit de Missa Brevis in G van W.A. Mozart met begeleiding van een strijkerensemble. Het koor wordt daarbij versterkt met enkele ex-koorleden en 4 solisten. Wij verwachten dat het een heel mooie mis zal worden en dat veel parochianen aanwezig zullen zijn. Wie graag zingt, gevoel heeft voor kerkmuziek en tussen 20 en 75 jaar oud is, is van harte welkom het koor te komen versterken. Vooral tenoren en bassen worden gezocht , maar ook sopranen en alten zijn altijd welkom. Het repertoire is zowel klassiek als modern. De repetitie is elke woensdagavond van 20.00 –22.15 uur in het Kerkcentrum De Drieklank. Informatie en aanmelding: Marja Joosten (06-51352787 of Evelyne Milewski (0648794460.

VOCALISE
Plezier in zingen? Vocalise heeft dringend versterking nodig, vooral alten. We repeteren elke dinsdagavond van 20.15 – 22.15 uur in de Kerkzaal van de Drieklank. Interesse? Neem dan contact op met Anneke de Wijs, e-mail: f.dewijs@upcmail.nl
NACHTTOCHT NAAR HEILOO In de nacht voor Hemelvaart woensdag 16 op donderdag 17 mei 2012 vindt weer een eigentijdse nachtelijke pelgrimstocht naar het putje van Heiloo plaats, voor iedereen tussen de 14 en de 30. Maar let op, want dit jaar heeft de Nachttocht een ‘2 in 1’ formule. Naast de inspirerende en gezellige wandeling krijg je nu ook de kans om geld op te halen voor een goed doel.
NIEUW: JUNIOR NACHTTOCHT NAAR HEILOO Dit jaar is er naast de bestaande Nachttocht ook een junior Nachttocht. Speciaal voor vormselgroepen en tieners in de leeftijd 11-14 jaar, is er dit jaar een korte Nachttocht met een vertrektijd vanaf 06:00uur. Deze nieuwe dauwtrap-actie laat je door de prachtige velden lopen rond Egmond en Heiloo naar het putje, waar je de andere Nachttocht-groep zal ontmoeten. Een leuke en ludieke mogelijkheid om met je vormselgroep op pad te gaan. Meer info en aanmelding op de website: www.nachttocht.nl

3 april 2012
Een gezegende Paasdagen toegewenst.

Verkoop devotionalia
Zondag 15 april is de Lourdesgroep Zuidelijk Flevoland na de viering van 11.00 uur in de hal aanwezig voor de verkoop van devotionalia.
Wij hebben weer rozenkransen, Maria beeldjes, Lourdeswater en medailles.
Flyers
Tevens worden op deze zondag flyers uitgereikt waar globale informatie op staat over de komende Lourdes bedevaart in oktober.
Deze bedevaart wordt gehouden van zondag 14 tot tot en met zaterdag 20 oktober a.s.
Op zaterdag 21 april kunt u van 14.00 tot 16.00 uur informatie krijgen over deze bedevaart in het Maartenshuis, Grote Markt 6 te Almere-Stad.
Ook is er informatie over andere bestemmingen dan alleen Lourdes, zoals Fatima, Rome of Israël. Al deze reizen zijn onder auspiciën van de VNB.
Piet Pletinckx

31 maart 2012
VRIJWILLIGERSAVOND
Op 20 april is er een vrijwilligersavond. Zet het alvast in uw agenda. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Er zijn nog enkele exemplaren van het maartnummer voorradig. U kunt als altijd een gratis exemplaar meenemen.

VOCALISE
Plezier in zingen? Vocalise heeft dringend versterking nodig, vooral alten. We repeteren elke dinsdagavond van 20.15 – 22.15 uur in de
Kerkzaal van de Drieklank. Interesse? Neem dan contact op met Anneke de Wijs, e-mail: f.dewijs@upcmail.nl

Nieuws van Centrum voor Parochiespiritualiteit:
“De dertiende beker” Het einde van de veertigdagentijd komt naderbij. We kijken uit naar de Goede Week en de mooie vieringen van het Paastriduum die ons scheiden van het Paasfeest, hoogtepunt van het kerkelijk jaar en van ons christelijk leven. Op Witte Donderdag (5 april), de dag waarop de Kerk het Laatste Avondmaal viert en de instelling van de Eucharistie, brengt het Centrum voor Parochiespiritualiteit een nieuwe publicatie uit. In het boek “De dertiende beker.
Het Laatste Avondmaal verbeeld” verwoordt Annie Coppens-Baeten een persoonlijke beleving van het instellingsverhaal aan de hand van beelden van de Italiaanse moderne kunstenaar Massimo Scarfagna. Het boek neemt je mee in een meditatieve overweging bij het zien van twaalf paar handen en twaalf bekers; en een staande Christus, die niet met de apostelen aanzit aan de Tafel. Bij de dertiende beker houdt de auteur halt en probeert je mee te nemen in de confrontatie met een eeuwenoud en steeds weer nieuw verhaal. Als je de diepte in wil in deze Goede Week, zul je zelf moeten plaatsnemen aan de Tafel bij de dertiende beker… Over het boek en de beelden zullen op het CPS conferenties worden georganiseerd, ook op aanvraag en op locatie van parochies en kleinere gemeenschappen.
U kunt het boek hier bestellen

23 maart 2012
HUISPAASKAARSEN
Degenen die de huispaaskaars hebben besteld maar nog niet in staat zijn geweest om deze op te halen kunnen deze na de viering ophalen in de parochiezaal en anders dinsdag- of vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het maartnummer is nog voorradig. U kunt als altijd een gratis exemplaar meenemen.

BEZINNINGSBOEKJE VOOR DE VEERTIGDAGENTIJD
Er zijn nog enkele exemplaren van het bezinningsboekje voorradig. U kunt dit boekje na de viering gratis meenemen.

VASTENACTIE
In de veertigdagentijd is er een tweede collecte voor de Bisschoppelijke Vastenactie. Campagneproject van dit jaar is het werk van de congregatie
“Daughters of Charity” voor de stedelijke leefbaarheid in Ethiopië. Deze congregatie helpt bewoners van de sloppenwijken een menswaardig bestaan
op te bouwen. U kunt uw bijdrage ook overmaken op rekening 30.10.41.512 ten name van R.K. Parochie St. Andreas, onder vermelding van:
“Bijdrage Vastenactie”.

SOBERE MAALTIJD IN DE VEERTIGDAGENTIJD.
Een nieuw initiatief! Komende woensdag 28 maart vindt er in de Drieklank, in het teken van de Vastentijd, van 18.15 uur tot 19.15 uur een sobere maaltijd plaats, waarvoor u zich kunt aanmelden op een intekenlijst.
De lijst ligt deze zondag 25 maart nog op de tafel in de hal van de kerk.
U kunt ook intekenen op de dinsdagochtend, tijdens de uren dat het parochiecentrum open is.
De sobere maaltijd betekent dat wij een eenvoudige maaltijd nuttigen. Het verschil wordt gemaakt door de ingekochte producten en de vrijwillige bijdrage die u na afloop van de maaltijd doneert ten behoeve van de Vastenactie. Geld wat u anders zelf aan uw maaltijd moeten besteden en nu wordt er voor u gekookt.
Het is geen gratis maaltijd, maar de hoogte van uw offergave is wel vrijblijvend.
Aansluitend op deze sobere maaltijd is de boeteviering om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

9 maart 2012
HUISPAASKAARSEN
Bestelde huispaaskaarsen kunnen vanaf nu worden opgehaald.
In de parochiezaal: na de viering of op de dinsdag- en vrijdag- ochtend tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

BEZINNINGSBOEKJE VOOR DE VEERTIGDAGENTIJD
Er is ook in 2012 weer een bezinningsboekje beschikbaar. Er zijn nog exemplaren voorradig. U kunt dit boekje na de viering gratis meenemen.

VRIJWILLIGERSAVOND
Op 20 april is er een vrijwilligersavond. Zet het alvast in uw agenda. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

EIGENTIJDSE MUSICAL ESTER: 17 + 18 maart te zien in Almere!
Na Jesus Christ Superstar, Jakob, de Passie en Mozes, krijgt nu ook het Bijbelboek Ester een eigentijdse uitvoering.
Zo’n 35 mensen van musicalgroep Goede Rede werken momenteel keihard om deze productie een succes te laten worden.
Zoals het een musical betaamt krijgen liederen, spel en beweging volop de aandacht.
De hedendaagse bewerking van het verhaal, gemaakt door Gerard van Midden op muziek van Gerard van Amstel, staat garant voor prikkelende liederen,
die recht voor zijn raap zeggen waar het op staat. Dit maakt Ester uitdagend, actueel, humoristisch en voor jong en oud de moeite waard.
Na ruim een jaar van voorbereiden word de musical op zaterdagavond 17 maart en zondagmiddag 18 maart 2012 opgevoerd en wel op de planken van Kerkcentrum Goede Rede, het oecumenisch Kerkcentrum van Almere-Haven.
Voor deze gelegenheid wordt het centrum uitgevoerd met een prachtig decor en fraaie verlichting.
Tel daarbij op de sterke muzikale ondersteuning en de musical Ester wordt een waar spektakel.
Een spektakel, waaruit blijkt dat een 2000 jaar oud Bijbelboek nog verrassend actueel is…
Noteer dus alvast in de agenda: zaterdag 17 maart, 20.00 uur, of zondag 18 maart, 14.00 uur en laat u verrassen door Ester, de musical.
Kaarten à € 5.00 zijn verkrijgbaar vanaf 1 maart op: donderdagavond van 19.00-20.00 uur en vrijdagochtend tijdens de “Open Kerk” en
na de zondagsvieringen van 09.15 uur en 11.00 uur in Kerkcentrum Goede Rede, Kerkgracht 60.
U kunt de kaarten ook bestellen via de mail: musicalgroepgoederede@gmail.com.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Nummer 2, maart 2012 is binnen. U kunt als altijd een gratis exemplaar meenemen.

ANDREASKOOR
Zoals u in Kerkmare hebt kunnen lezen zoekt ook het Andreaskoor, dat in maart jubileert nieuwe leden.
Als u graag zingt, gevoel voor kerkmuziek hebt en u bent tussen 20 en 75 jaar oud, dan bent u van harte welkom om het koor te komen versterken.
Het koor repeteert elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in het Kerkcentrum De Drieklank.
Er is een tekort aan bassen en tenoren, maar sopranen en alten zijn ook altijd welkom.
Voor informatie kunt u contacy opnemen met Marja Joosten 06-51352787of Eveline Milewski 06-48794460.

29 februari 2012
VASTENACTIE
In de veertigdagentijd is er een tweede collecte voor de Bisschoppelijke Vastenactie.
Campagneproject van dit jaar is het werk van de congregatie “Daughters of Charity” voor de stedelijke leefbaarheid in Ethiopië.
Deze congregatie helpt bewoners van de sloppenwijken een menswaardig bestaan op te bouwen.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op bankrekening 301041512 ten name van het Parochie Bestuur Andreas parochie, o.v.v.: “Bijdrage Vastenactie”.

KORTE VAKANTIE PASTOR RAYMOND MAAS
Vanaf 5 maart t/m 11 maart is pastor Maas voor een korte vakantie afwezig en dus niet bereikbaar.
U kunt voor bijvoorbeeld misintenties terecht bij het secretariaat iedere dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00 uur tot 12 uur, het telefoonnummer is 036-5322330. E-mail aan: secretariaat@andreas-almere.nl.
Voor dringende pastorale aangelegenheden kunt u van 5 t/m 11 maart contact opnemen met pastoor Sandor Koppers, tel. 036-5353058.

SOBERE MAALTIJD IN DE VEERTIGDAGENTIJD Een nieuw initiatief!
Op 28 maart vindt er in de Drieklank, in het teken van de vastentijd, een sobere maaltijd plaats, waarvoor u zich de komende weken kunt aanmelden op een intekenlijst. De lijst zal op de zondagen 11 maart, 18 maart en 25 maart op de tafel in de hal van de kerk liggen.
U kunt ook intekenen op de dinsdag- en vrijdagochtend, tijdens de uren dat het parochiecentrum open is.
De sobere maaltijd betekent dat wij een eenvoudige maaltijd nuttigen, waarbij het verschil van de ingekochte producten en het bedrag dat u anders zelf aan uw maaltijd zou besteden, aan het einde van deze maaltijd door u gegeven wordt ten behoeve van de Vastenactie.
Het is geen gratis maaltijd, maar de hoogte van uw offergave is wel vrijblijvend. Aansluitend op deze sobere maaltijd is de boeteviering om 19.30uur
U bent van harte welkom!

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het eerste nummer van 2012 (februari) is aangekomen. U kunt als altijd een gratis exemplaar meenemen.

WERELDJONGERENWEEKEND 2012
De wereldjongerenDAG wordt jaarlijks gehouden op Palmzondag en is een ontmoetingsdag voor alle jongeren uit het bisdom van 16 – 30 jaar,elk jaar op een andere plaats in het bisdom, dit jaar in Langedijk. Op zondag 1 april 2012 wordt wereldwijd voor de 27e keer de WereldjongerenDAG gevierd.
Zo ook in Bisdom Haarlem-Amsterdam, waar er zelfs een Wereldjongerenweekend van wordt gemaakt! Jongeren uit het hele bisdom worden dit jaar uitgenodigd om op zaterdag 31 maart 2012 bijeen te komen in Langedijk, om hier met elkaar het geloof te vieren!
Jongeren kunnen het gehele weekend deelnemen en overnachten in gastgezinnen of alleen de zondag komen.
Het weekend staat in het teken van het thema Rejoice!, afgeleid van het thema dat de paus voor deze Wereldjongerendag heeft uitgekozen. Heb je belangstelling? Kijk dan voor meer informatie het persbericht op de jongerensite: www.jongbisdomhaarlem.nl/agenda.

NACHTTOCHT NAAR HEILOO
In de nacht voor Hemelvaart woensdag 16 op donderdag 17 mei 2012 vindt dit jaar weer de Nachttocht naar Heiloo plaats.
Voor iedereen tussen de 14 en de 30 wordt er weer een eigentijdse nachtelijke pelgrimstocht georganiseerd naar het putje van Heiloo.
Maar let op, want dit jaar heeft de Nachttocht een ‘2 in 1’ formule.
Naast de inspirerende en gezellige wandeling krijg je nu ook de kans om geld op te halen voor een goed doel.
Kortom, het is een eigentijdse pelgrimstocht en een sponsorloop in één.

NIEUW: JUNIOR NACHTTOCHT
Dit jaar is er naast de bestaande Nachttocht ook een junior Nachttocht.
Speciaal voor vormselgroepen en tieners in de leeftijd 11-14 jaar, is er dit jaar een korte Nachttocht met een vertrektijd vanaf 06:00uur.
Deze nieuwe dauwtrap-actie laat je door de prachtige velden lopen rond Egmond en Heiloo naar het putje, waar je de andere Nachttocht-groep zal ontmoeten. Een leuke en ludieke mogelijkheid om met je vormselgroep op pad te gaan.
Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op de nieuwe website www.nachttocht.nl.

17 februari 2012
BEZINNINGSBOEKJE VOIOR DE VEERTIGDAGENTIJD
Er is ook in 2012 weer een bezinningsboekje beschikbaar. Een exemplaar hiervan kunt u na de viering gratis meenemen.

De mededelingen voor zondag 19 februari vindt u online.

Vrijdag 2 maart as zal er geen viering plaatsvinden in zorgcentrum Buitenhaeghe vanwege een verbouwing.

16 februari 2012
PAASKAARSEN

U kunt weer uw paaskaars bestellen. De intekenlijst vindt u na deze viering op tafel in de hal. Er zijn meerdere reliëfs en afmetingen.
De prijzen van deze paaskaarsen zijn:
60 cm                  € 47,00
40 cm                  € 32,00
30 cm
                  € 25,00
25 cm
                  € 19,00
U kunt uw bestelling uiterlijk maandag 27 februari ook oorgeven via e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl of mondeling bij het secretariaat tot en met dinsdag 28 februari .a.s. 11.30 uur.

VOCALISE

Plezier in zingen? Vocalise heeft dringend versterking nodig, vooral alten. We repeteren elke dinsdagavond van 20.15 – 22.15 uur in de Kerkzaal van de Drieklank.
Interesse? Neem dan contact op met Anneke de Wijs, e-mail: f.dewijs@upcmail.nl

STILLE OMGANG VOOR JONGEREN VAN 14 TOT 30 JAAR
Op zaterdag 17 maart 2012 vindt in de prachtige St. Nicolaaskerk in Amsterdam het Stille Omgang Jongerenprogramma plaats.
Een uniek evenement in Nederland, een unieke gelegenheid ook voor ontmoeting; ontmoeting met andere jongeren en met Christus, in de Eucharistie.
En dat alles in het hart van Amsterdam. Je bent van harte welkom!!
Voorafgaand aan het lopen van deze stille tocht, kun je het Stille Omgang Jongerenprogramma bezoeken.
Elk jaar nemen ongeveer 400 jongeren deel aan het jongerenprogramma.
Het jongerenprogramma staat altijd garant voor een goede mix van entertainment en verdieping.
Een goede indruk kun je krijgen door het onderstaande filmpje te bekijken. Het filmpje is gemaakt tijdens het jongerenprogramma in 2011.
Voor meer informatie kijk op: www.stille-omgang.nl/.
Meer informatie over jongerenactiviteiten in het bisdom vind je op: www.jongbisdomhaarlem.nl

4 februari 2012
INFORMATIEAVOND VOOR ONZE PAROCHIANEN
Het Parochiebestuur nodigt u allen uit voor een informatieavond over onder meer de Personele Unie van de parochies Stad en Buiten.
Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 9 februari a.s. van 20.00-22.00 uur in de Glazen Zaal en de Hoekzaal van ‘De Drieklank’.

VOCALISE:
Plezier in zingen? Vocalise zoek dringend nieuwe koorleden, vooral alten.
We repeteren elke dinsdagavond van 20 – 22 uur in de Kerkzaal van de Drieklank.
Interesse? Neem contact op met Anneke de Wijs: e-mail: f.dewijs@chello.nl

27 januari 2012
INFORMATIEAVOND VOOR ONZE PAROCHIANEN
Het Parochiebestuur nodigt u allen uit voor een informatieavond over onder meer de Personele Unie van de parochies Stad en Buiten.
Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 9 februari a.s. om 20.00 uur in de Glazen Zaal en de Hoekzaal van ‘De Drieklank’.

PAASKAARSEN
U kunt weer uw paaskaars bestellen. De intekenlijst vindt u na deze viering op tafel in de hal.
Er zijn meerdere reliëfs en afmetingen. De prijzen van deze paaskaarsen zijn:
60 cm € 47,00
40 cm € 32,00
30 cm € 25,00
25 cm € 19,00

Vrijdag 2 maart as zal er geen viering plaatsvinden in zorgcentrum Buitenhaeghe vanwege een verbouwing.

Op de jubileumviering pagina vindt u een aantal foto's van het 12,5 jarig feest van onze pastoor Raymond Maas.

De mededelingen voor zondag 29 januari vindt u online.

Op naar het Eucharistisch Congres in Dublin
Wie wil mee naar het Internationaal Eucharistisch Congres, de “wereldjongerendagen voor volwassenen”?
Om de vier jaar komen katholieken vanuit alle werelddelen samen om Christus en elkaar te vinden in de Eucharistie.
Dit jaar wordt het 50e Congres gehouden van 10-17 juni in Dublin.
Hier kunt u de eigen beleving van de Eucharistie verdiepen aan de hand van workshops, geloofsgetuigenis, gebedsmomenten en vieringen.
Hier vindt u ook steun voor uw eigen geloof door het contact met medegelovigen en door de kennismaking met de rijke katholieke geschiedenis van Ierland.
CPS medewerker Tim Schilling reist mee met een groep vanuit Nederland.
Meer weten? Zie de beschrijving op de site van het CPS en op de officiële site van het Congres.
Aanmelden voor de groepsreis kan bij VNB reizen. Ter promotie van het Congres biedt Tim Schilling een lezing aan, over de Eucharsitie (bekeken door de lens van het Johannesevangelie), voor belangstellende parochies.
Voor meer informatie, neem contact op met Tim.

Nieuwe website voor evangelisatie
Sinds december heeft Nederland een nieuwe site voor katholieke evangelisatie. Wat is evangelisatie, waarom is het zo belangrijk, en hoe doe je dat?
Je leest het op de site: www.rkevangelisatie.nl.

7 januari 2012
Allereerst al het goeds voor 2012 toegewenst!

KERKBALANS JANUARI 2012: 15 – 29 januari 2012
De enveloppen voor onze lopers liggen klaar, u kunt ze na deze viering al meenemen.
We zijn nog dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het bezorgen en het ophalen van de enveloppen voor de hieronder genoemde wijken:
CEN
– 1       Centrum                       11  adressen
MOA – 1        Molenbuurt                   16  adressen
MOC             Molenbuurt                   26  adressen
OOST – 2b    Oostvaardersbuurt        16  adressen 

PARKEREN IN HET CENTRUM VAN ALMERE BUITEN
In het centrum van Almere Buiten, dus ook bij de Drieklank, is met ingang van 1 januari 2012 betaald parkeren ingevoerd.
Op zondagen geldt deze regeling vanaf 12.00 uur

INFORMATIEAVOND VOOR ONZE PAROCHIANEN
Het Parochiebestuur nodigt u allen uit voor een informatieavond over onder meer de Personele Unie van de parochies Stad en Buiten.
Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 9 februari a.s. om 20.00 uur in de Glazen Zaal en de Hoekzaal van ‘De Drieklank’.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR DE EERSTE COMMUNIE GROEP
Zoals het kopje al aangeeft zoeken wij vrijwilligers die willen meehelpen bij de 1e communie groep.
Heeft u interesse? Neem eens contact op met het secretariaat van de Andreas Parochie of mail eerstecommunie@online.nl

EEN NIEUW POSTADRES VOOR DE PAROCHIE!
Drieklank blijft, maar het postadres wijzigt in verband met de herstructurering van het winkelcentrum.
Met ingang van 1 januari 2012 is ons postadres: R.K. Parochie St. Andreas, Chicagostraat 101, 1334 KD Almere.

16 december 2011
UNICEF KERSTKAARTEN
Na deze viering staat Unicef in de hal met o.a. Kerstkaarten.

PARKEREN IN HET CENTRUM VAN ALMERE BUITEN
De beheerder van De Drieklank heeft op 4 oktober 2011 verzocht om de begintijd van betaald parkeren op zondagen af te stemmen op de zondagse vieringen in de Drieklank. Hierop is negatief gereageerd.
Op 20 oktober 2011 heeft de Gemeenteraad besloten dat per 1 januari 2012 de eerder vastgestelde tijden wat betreft het betaald parkeren gehanteerd zullen worden, zoals eerder vastgesteld.
Dit betekent dat per 1 januari 2012 betaald parkeren in het Centrum van Almere Buiten en dus ook bij De Drieklank op zondag om 12.00 uur!

KERSTPAKKETTENACTIE 2011
Onze jaarlijkse oecumenische kerstpakkettenaktie is op dit moment in volle gang.
De afgelopen weken mochten wij allerlei goederen t.b.v. van deze pakketten in ontvangst nemen en kwamen er ook regelmatig giften binnen op
onze bankrekening. Graag willen wij al diegenen nog aansporen die onze aktie een goed hart toe dragen, maar er nog niet toe waren gekomen een bedrag over te maken, dit alsnog te doen.
U kunt uw gift overmaken op girorekening ING 8200651 ten name van: Pakkettenaktie De Drieklank. Hartelijk dank daarvoor.

10 december 2011
UNICEF KERSTKAARTEN
Na deze viering staat Unicef in de hal met o.a. Kerstkaarten.

LOPERS KERKBALANS GEZOCHT
In de periode 15 t/m 29 januari 2012 wordt weer de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden.
Deze actie is een onmisbare schakel in het krijgen van inkomsten om al onze parochiële activiteiten ook daadwerkelijk mogelijk te maken.
In onze parochie hebben we er voor gekozen de actie uit te voeren door het bezorgen van een envelop met informatie en het weer ophalen van de antwoordenvelop bij onze parochianen. Hiervoor is Almere Buiten in ca. 60 bezorgwijken verdeeld, die alle ongeveer 15 tot 20 adressen omvatten.
Gelukkig hebben we al een aantal vrijwilligers, die dit voor de parochie belangrijke werk al heel wat jaren doen.
We zijn hen daar dan ook zeer dankbaar voor. Helaas vallen er ook dit jaar weer een aantal vrijwilligers af door verhuizing of omdat hun leeftijd het
niet meer toe laat. De benodigde tijd is ongeveer 2 uur in 2 weken.

We zoeken dan ook voor de onderstaande wijken nieuwe enthousiaste vrijwilligers, die in deze periode van twee weken hiervoor enige tijd vrij willen maken:
BLC – 1            Bloemenbuurt                     9  adressen
BLC – 2            Bloemenbuurt                     17 adressen
CEN                  Centrum                            20 adressen
CEN – 1            Centrum                             11 adressen
FAB                   Faunabuurt                         21 adressen
IND – 1             Indische buurt                     10 adressen
MOA – 1           Molenbuurt                         14 adressen
MOC                 Molenbuurt                         26 adressen
OOST – 1          Oostvaardersbuurt              20 adressen
OOST – 2a       Oostvaardersbuurt               18 adressen
STRIP – 3         Stripheldenbuurt                   13 adressen

KERSTPAKKETTENACTIE 2011
Onze jaarlijkse oecumenische kerstpakkettenaktie is op dit moment in volle gang.
De afgelopen weken mochten wij allerlei goederen tbv van deze pakketten in ontvangst nemen en kwamen er ook regelmatig giften binnen op onze bankrekening. Graag willen wij al diegenen nog aansporen, die onze aktie een goed hart toe dragen, maar er nog niet toe waren gekomen een bedrag over te maken dit als nog te doen. U kunt uw gift overmaken op bankrekening ING 8200651 t.n.v. Pakkettenaktie De Drieklank. Hartelijk dank daarvoor.

OECUMENISCH KINDERKERSTSPEL DE LICHTBOOG ALMERE STAD
2e Kerstdag, 26 december 2011 om 14.30 uur is er weer het kerstspel voor jong en oud.
Alle kinderen die komen, kunnen zelf ook meedoen als ze dat leuk vinden. Je kunt bijvoorbeeld engel zijn in het engelenkoor of als schaap verkleed zitten
bij de kudde. Er zijn voldoende schapenpakjes en engelenjurken. De deuren van kerkcentrum De Lichtboog gaan op 26 december om 14.00 uur open en
we beginnen om 14.30 uur. Na afloop is er in de herberg voor iedereen iets te drinken en wat lekkers erbij.

7 december 2011
MISSIE-ZENDINGSKALENDER 2012
Na deze viering worden missiekalenders 2012 verkocht. De prijs van de kalender is € 8,00. Het thema van de kalender 2012 is dit jaar “Ziel van de Andes”. De platen zijn van de hand van de Peruaanse kunstschilder Jaime Colán. Wij bevelen de kalender van harte bij u aan.

EEN NIEUW POSTADRES VOOR DE PAROCHIE!

Het postadres van De Drieklank wijzigt in verband met de herstructurering van het winkelcentrum.
Met ingang van 1 januari 2012 is ons postadres: R.K. Parochie St. Andreas, Chicagostraat 101, 1334 KD Almere.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR DE EERSTE COMMUNIE GROEP
Zoals het kopje al aangeeft zoeken wij vrijwilligers die willen meehelpen bij de 1e communie groep. Heeft u interesse?  Neem eens contact op met het secretariaat van de Andreas Parochie of eerstecommunie@online.nl

EERSTE COMMUNIE 2012

Voor de kinderen van groep 4, dus rond de 7 jaar, is het komend jaar de tijd om eerste communie te doen. De 1e Communie kan bij uitstek een gelegenheid zijn om uw kind kennis te laten maken met de sacramenten en symbolen van de katholieke kerk. De 1e Communie is het moment waarop kinderen deelgenoot worden aan de maaltijd van de Heer. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal de datum van de eerste communieviering zijn: zondag 13 mei.

Als u uw kind haar/zijn eerste communie wil laten doen, dan kan dit nog 15 december 2012 worden opgegeven via het e-mailadres: communiegroep@andreas-almere.nl

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Er zijn nog novembernummers van het bisdomblad in voorraad. U kunt na de viering een exemplaar gratis meenemen.

AANLEVEREN VAN KOPIJ voor het Parochieblad

Berichten voor ons parochieblad Kerkmare kunt u rechtstreeks zenden aan: kerkmare@katholiekalmere.nl
Als uw tekst ook in de mededelingen moet komen, dan vragen we u dat afzonderlijk door te geven aan: secretariaat@andreas-almere.nl

11 november 2011
OECUMENISCHE CATECHESE
Oecumenische Werkgroep Leren PKN-Almere-West en de R.K.Sint Martinusparochie Almere” houdt op zaterdag 19 november 2011 in het
kerkcentrum 'De Lichtboog' de tweede lezing over “De zeven werken van Barmhartigheid” met als ondertitel “Verantwoordelijkheid in zevenvoud”.
De lezing begint om 14.00 uur.
Het thema van deze middag is ontleend aan de uitspraak van Jezus van Nazareth ‘Ik had honger en jullie gaven Mij te eten’ en heeft als titel:
‘Armoede veraf en dichtbij’ Spreker, de heer Jan Kees den Bakker, is sinds een aantal jaren actief voor Cordaid en hij zal ons over het werk van
deze organisatie vertellen. Niet alleen in de wereld, maar ook in Almere is armoede.
Dat is heel dichtbij. Bijna een op de vijf jongeren in Almere leeft in een gezin met een inkomen op of onder het minimumniveau.
Namens de Diaconale Opvang Almere, het Voedselloket Almere, het Kleding- en Speelgoedloket en het Meubel- en Witgoedloket Almere zal
de heer Peter Mons ons hierover vertellen. De heer Mons is sinds 2002 werkzaam als diaconaal opbouwwerker in Almere.
Aan deze middag zijn geen kosten verbonden, wel wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten gevraagd.
U bent van harte uitgenodig Jacques van Leeuwen en Ben Linnemeijer van de Oecumenische werkgroep.

STILLE ZATERDAG, 26 november
Op Stille Zaterdag is er een retraite dag om te oefenen en ons te bezinnen op Advent, met lichaamsmeditatie, zingen en tekenen.
Iedereen is welkom van 10-16 uur, op de Solder van de Nicolaaspastorie Prins Hendrikkade 73 t/o het Centraal Station Amsterdam.
De kosten zijn € 12,50 incl. koffie/thee en lunch. U kunt zich opgeven via dekenaat Amsterdam.
E-mail: rk@dekenaat-amsterdam.nl of telefoon 020-6278544.

EEN NIEUW POSTADRES VOOR DE DRIEKLANK
In verband met de uitbreiding van het winkelcentrum Buitenmere, wordt Chicagostraat doorgetrokken.
Dit betekent dat het postadres van de Drieklank met ingang van 1 januari 2012 wordt: Chicagostraat 101.
Tot eind december moet het oude adres gebruikt worden!

NIEUW HULPBISSCHOP VOOR HAARLEM-AMSTERDAM
Paus Benedictus heeft mgr. dr. Johannes Hendriks, rector van De Tiltenberg, benoemd tot hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
De wijdingsdatum is op 10 december a.s. Mgr. Hendriks wordt als hulpbisschop vicaris-generaal.

ZES DIAKENS VOOR HAARLEM-AMSTERDAM
Mgr. dr. Jozef M. Punt zal op zaterdag 12 november zes mannen tot diaken wijden.
Vier permanente diakens en twee mannen, die zich uiteindelijk voorbereiden op de priesterwijding, volgend jaar.
De diakenwijding vindt dit jaar plaats in Hilversum, in de St. Vituskerk aan de Emmastraat.
Dit laatste in verband met de restauratie van de kathedraal in Haarlem. De viering begint om 10.30 uur.

4 november 2011
BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het oktobernummer is nog beschikbaar. U kunt na de viering een exemplaar gratis meenemen.

31 oktober 2011

RAYMOND MAAS – 12 ½  JARIG PRIESTERJUBILEUM
Zondag 13 november vieren we tijdens de Eucharistieviering om 11.00 uur het jaarlijkse feest van onze patroonheilige Sint Andreas.

Maar die dag is er meer te vieren; onze Pastor viert dan ook dat hij 12 ½  jaar Priester is!!!

Dit feest wil hij daarom graag samen met ons vieren. Een koperen jubileum vier je tenslotte niet elke dag!

Na afloop van de viering is er een kopje koffie of thee met Andreasbrood en is er ter gelegenheid van zijn jubileum tot 15 uur een receptie om pastor Maas

te feliciteren.

Op de vraag: “Wat zou je graag willen hebben?” antwoordde pastor Maas dat het hem niet uitmaakt, maar dat hij bijzonder blij zou zijn met een geldelijke bijdrage voor een nieuw misgewaad.

Om dit mogelijk te maken kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekening 30.10.41.512 ten name van: Sint Andreas Parochie, onder vermelding van “Cadeau pastor Maas”.

 

EERSTE COMMUNIE 2012

Voor de kinderen van groep 4, dus rond de 7 jaar, is het komend jaar de tijd om eerste communie te doen.
De eerste communie kan bij uitstek een gelegenheid zijn om uw kind kennis te laten maken met de sacramenten en symbolen van de katholieke kerk.
De eerste communie is het moment waarop kinderen deelgenoot worden aan de maaltijd van de Heer.
Activiteiten bij de voorbereiding op de Eerste Communie Vragen rondom het geloof blijf je heel je leven tegenkomen.
Heel specifiek gebeurt dit bijvoorbeeld met de vraag of je een kind laat dopen; of je al dan niet in de kerk trouwt, bij het overlijden van een dierbare.
Ons streven is dat de kinderen zo bewust mogelijk de eerste communie beleven.
Daartoe stelt de werkgroep eerste communie van onze parochie een programma op. Dit programma is opgebouwd rondom een plakboek dat de kinderen zelf samenstellen.
Met verhalen, knutselwerkjes en tekenplaten en gebruiken en gewoontes van de kerk. Met dit boek kunnen zij thuis onder begeleiding van ouder(s)/verzorger(s) aan het werk.
Daarnaast op een aantal bijeenkomsten wanneer de kinderen ter voorbereiding als groep in de kerk samenkomen.
Op twee ouderavonden worden ouders gevraagd aanwezig te zijn om praktische informatie te ontvangen.
De datum dat de eerste communie zal plaatsvinden is 29 april 2012.
Als u uw kind haar/zijn eerste communie wil laten doen, dan kan dit voor 15 december 2012, via het volgende mail adres communiegroep@andreas-almere.nl Opgeven
Als u uw kind haar/zijn eerste communie wil laten doen, dan kunt u het aanmeldingsformulier downloaden en email naar bovenstaand adres.

GEZOCHT

Zoals het kopje al aangeeft zoeken wij vrijwilligers die willen meehelpen bij de 1e communie groep.
Interesse, neem eens contact op met het secretariaat van de Andreas Parochie of mail: eerstecommunie@online.nl
Werkgroep eerste communie Anneke van Dongen.

 Er loopt nog een onderzoek om een digitale versie van het parochieblad beschikbaar te stellen.

15+

Op 4 september starten we met een 15+ groep.
Vind je het leuk om eens in de maand een groep jongeren te ontmoeten en een gezellige avond te hebben, dan is dit iets voor jou:
Elke eerste zondag van de maand Vrije inloop van 19-21u. In het parochiecentrum van de kerk.
Zet het vast in je agenda en neem gezellig een vriend of vriendin mee, iedereen is welkom!
We gaan gewoon gezellige dingen doen, film draaien, gezelschapsspelletjes, uitjes bedenken, bijkletsen etc.
Graag tot dan! Els, Janine, Nel, Julia en Cora

15 juli 2011
De mededelingen voor 17 juli vindt u online.

10 juli 2011
De mededelingen voor zondag 10 juli vindt u online.

1 juli 2011
Pastor Raymond Maas is van vrijdag 1 t/m zaterdag 9 juli as. niet bereikbaar.
Voor dringende aangelegenheden kunt u contact opnemen met pastoor Sandor Koppers, tel. 036-5353058 - 06-29132792.

HELP-HELP-HELP:
De eerste communie groep leden gaan na jaren begeleiden van eerste communicanten stoppen.
Volgend jaar willen we graag de werkzaamheden overdragen aan nieuwe leden. We zoeken dus nieuwe leden om dit voor te zetten.
De periode dat de voorbereidingen zijn is van oktober tot en met het daarop volgende jaar april/mei.
Interesse? Neem dan contact met ons op: eerstecommunie@online.nl
Cilia, Petra en Anneke

JONGEREN GROEPEN
Kinderclub: 9 – 12 jaar,
We komen elke vrijdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur bijeen.
We doen gezelschapsspelletjes, knutselen, bakken, organiseren uitjes, etc.
Jongerengroep 12 – 14 jaar.
Wij komen elke 1e donderdag de maand bij elkaar van 19 – 21 uur om samen iets leuks te doen. harte welkom.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margaret Wuisman: mwuisman@chello.nl of Julia de Zwart: petjul@chello.nl.
Jongerengroep 15+.
We zijn ook met een 15+ groep gestart: Elke 1e zondag van de maand, vrije inloop 19 – 21 uur in de kerk.
Zet het in je agenda en neem vriend of vriendin mee, iedereen is welkom!

24 juni 2011
De komende zondagsviering is het terugkomdag van onze communicanten die op 15 mei jl. hun Eerste Communie hebben ontvangen.

Pastor Raymond Maas is van vrijdag 1 t/m zaterdag 9 juli as. niet bereikbaar.
Voor dringende aangelegenheden kunt u contact opnemen met pastoor Sandor Koppers, tel. 036-5353058 - 06-29132792.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het juninummer is nog voorradig. U kunt een exemplaar van dit blad na de dienst gratis meenemen.

De mededelingen voor zondag 26 juni vindt u digitaal.

De mededelingen van zondag 19 juni staan alsnog online.

De vieringen voor de komende maand staan online.

11 juni 2011
COLLECTE VOOR DE NEDERLANDSE MISSIONARISSEN
Het thema van de Pinksteractie voor het werk en welzijn van de Nederlandse missionarissen en missionair werkers is dit keer “Achter het masker van Brazilië”.
De WNM vraagt uw steun om de campagne tot een succes te maken.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het juninummer is ontvangen. U kunt een exemplaar van dit blad na de dienst gratis meenemen.

De mededelingen en de orde van dienst voor Pinksteren vindt u digitaal.

3 juni 2011
De mededelingen van zondag 5 juni vindt u digitaal.

27 mei 2011

HELP-HELP-HELP:

De eerste communie groep leden gaan na jaren begeleiden van eerste communicanten stoppen.

Volgend jaar willen we graag de werkzaamheden overdragen aan nieuwe leden.

We zoeken dus nieuwe leden om dit voor te zetten.

De periode dat de voorbereidingen zijn is van oktober tot en met het daarop volgende jaar april/mei.

INTERESSE? Neem dan contact met ons op: eerstecommunie@online.nl

Cilia, Petra en Anneke

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het meinummer is nog voorradig. U kunt een exemplaar van dit blad na de dienst gratis meenemen.

WERELDJONGERENDAGEN
: 16 t/m 21 augustus Madrid (WJD)
Deze jongerenbijeenkomst, georganiseerd door de Katholieke Kerk, wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste jongerenevenement ter wereld.
Ruim een miljoen jongeren van over de hele wereld verzamelen zich in Madrid voor een uitbundig en intiem feest van geloof.
Alle Nederlandse bisdommen zijn al volop in touw om reizen te organiseren naar Madrid; ook het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt aan jongeren de
mogelijkheid om dit unieke evenement mee te maken.
Meer informatie vind je op de website: www.jongbisdomhaarlem.nl/wjd of bel Beate Gloudemans,tel. 023-5112637.
Er is ook een aantal folders beschikbaar na de dienst.

De mededelingen van zondag 29 mei en vindt u digitaal.

20 mei 2011
BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het meinummer is nog voorradig. U kunt een exemplaar van dit blad na de dienst gratis meenemen.

De mededelingen van zondag 22 mei en vindt u digitaal.

Tilburg School of Theology
Tilburg University biedt in Tilburg en in Utrecht een brede bacheloropleiding Theologie aan, waarin je grondig kennismaakt met de verschillende vakken die samen de theologiestudie vormen.

Wat is Theologie?
Theologie is een grenzeloze ontdekkingsreis… Studeer rechten of een taal. Word psycholoog of filosoof. Bestudeer teksten of verdiep je in de geschiedenis.
De theologie combineert al deze perspectieven en voegt er nog eens haar eigen ding aan toe.
Als theologiestudent bestudeer je de levensbeschouwing en de geloofsvoorstellingen van mensen door de eeuwen heen. Tot op de dag van vandaag.
Want ook in de huidige geseculariseerde samenleving blijven mensen vragen stellen over goed en kwaad, zin en onzin, recht en onrecht, leven en dood.
De theologiestudie is een samenspel van meerdere wetenschappen.
Behalve met de theologische vakken als bijbelwetenschappen, geloofsleer, ethiek en spiritualiteit, liturgie en praktische theologie, maak je ook kennis met filosofie, literatuurwetenschappen, geschiedenis, sociale wetenschappen en godsdienstwetenschappen.
De opleiding is sterk literair-historisch en antropologisch georiënteerd. Anders gezegd: enerzijds richt je je op een verscheidenheid aan teksten en hun plaats in de geschiedenis, anderzijds kijk je naar de ervaringen van mensen.
Kijk voor meer informatie
over de studie op: www.tilburguniversity.edu/theologie.
Ook kun je voor meer informatie of een brochure contact opnemen met ons secretariaat of mail naar bureaufkt@uvt.nl of bel naar 013 – 466 3800.
Als je deze link volgt kun je ook meer informatie lezen over de school en opleiding.

14 mei 2011
BIDPRENTJES PAUS JOHANNES PAULUS II
Wij hebben een klein aantal bidprentjes ontvangen om uit te reiken. Deze liggen na de dienst op tafel om mee te nemen.

De mededelingen van zondag 8 mei en vandaag 15 mei vindt u digitaal.

29 april 2011
AFSLUITING STAALSTRAAT
Komende maandag 2 en dinsdag 3 mei 2011 is de Staalstraat afgesloten in verband met de opbouw van de bouwkraan voor het nieuwe winkelcentrum.
Een omleidingsroute wordt aangegeven via Madridweg en Westeinde.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het aprilnummer van het bisdomblad is ontvangen. U kunt na de dienst gratis een exemplaar meenemen.

Het mededelingenblad van zondag 1 mei 2011 kunt u hier lezen.

22 april 2011
AFSLUITING STAALSTRAAT
Maandag 2 en dinsdag 3 mei 2011 is de Staalstraat afgesloten in verband met de opbouw van de bouwkraan voor het nieuwe winkelcentrum.
Een omleidingsroute wordt aangegeven via Madridweg en Westeinde.

Het nieuwste Klankbord kunt nu ook online lezen.

Het mededelingenblad van zaterdag 23 april en zondag 24 april 2011 kunt u hier lezen.

Het mededelingenblad van maandag 25 april 2011 kunt u hier lezen.

VASTENAKTIE: PROJECT 2011
Spiritualiteit is één van de drie pijlers naast Solidariteit en Soberheid. Dit noemen we de 3 S’en van de Vastenaktie.
De eigen spiritualiteit van de inheemse bevolking op Mindoro, hun verbondenheid met de grond en de natuur en de integratie daarvan in het christelijk geloof, bieden ook ons aanknopingspunten voor de verbinding tussen geloof en schepping. De sobere manier van leven houdt ons een spiegel voor.
Inheemse groepen gebruiken de vruchten van de natuur, maar genieten van genoeg en vinden voldoening in immateriële behoeften.
In Nederland en andere westerse landen leven we op te grote voet. Onze solidariteit wordt gevraagd met generaties na ons, met anderen wereldwijd, omdat wij (te) veel nemen en het evenwicht verder verstoren. Onze solidariteit met de schepping wordt gevraagd: zij heeft intrinsieke waarde in zichzelf.
Door haar tekort te doen, doen we God, de schepping en daarmee onszelf tekort. Wij vragen dit jaar uw steun en aandacht voor deze bevolkingsgroepen in de Filippijnen en hopen dat uw gulle gaven wederom minimaal het streefbedrag voor dit jaar van onze parochie zijnde: € 2.011,00 zullen bereiken.
Tot nu toe is daarvan € 1.287,00 ontvangen.
U kunt uw bijdrage voor de vastenactie ook overmaken op: giro 30.10.41.512 van de R.K. Parochie St. Andreas, onder vermelding van: “Vastenactie 2011”

15 april 2011
De vieringen die rondom Pasen worden gehouden kunt lezen bij Vieringen.

Het mededelingenblad van zaterdag 16 april 2011 kunt u hier lezen.

Het mededelingenblad van zondag 17 april 2011 kunt u hier lezen.

PAASKAARSEN
De huispaaskaarsen zijn binnen. Heeft u een of meer kaarsen besteld, dan kunt u deze na de dienst afhalen tegen betaling van het bedrag:
Afhalen kan ook op dinsdag- of vrijdagochtend van 9 - 12 uur.

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het aprilnummer van het bisdomblad is ontvangen. U kunt een exemplaar gratis meenemen na de dienst.

BIJBELSMUSEUM AMSTERDAM
“Petrus en ik” is de titel van een tentoonstelling, die tot 7 november 2011 te zien is in het Bijbels Museum, Amsterdam.
Het adres van het museum is: Herengracht 366 – 368. Meer informatie staat op de site: www.bijbelsmuseum.nl.
Er is een aantal kortingskaarten beschikbaar, die u na de dienst van de tafel in de hal kunt meenemen, zolang de voorraad strekt .

VASTENAKTIE: PROJECT 2011

Spiritualiteit is één van de drie pijlers naast Solidariteit en Soberheid. Dit noemen we de 3 S’en van de Vastenaktie.
De eigen spiritualiteit van de inheemse bevolking op Mindoro, hun verbondenheid met de grond en de natuur en de integratie daarvan in het christelijk geloof, bieden ook ons aanknopingspunten voor de verbinding tussen geloof en schepping. De sobere manier van leven houdt ons een spiegel voor.
Inheemse groepen gebruiken de vruchten van de natuur, maar genieten van genoeg en vinden voldoening in immateriële behoeften.
In Nederland en andere westerse landen leven we op te grote voet. Onze solidariteit wordt gevraagd met generaties na ons, met anderen wereldwijd,
omdat wij (te) veel nemen en het evenwicht verder verstoren. Onze solidariteit met de schepping wordt gevraagd: zij heeft intrinsieke waarde in zichzelf.
Door haar tekort te doen, doen we God, de schepping en daarmee onszelf tekort.
Wij vragen dit jaar uw steun en aandacht voor deze bevolkingsgroepen in de Filippijnen en hopen dat uw gulle gaven wederom minimaal het streefbedrag
voor dit jaar van onze parochie zijnde: € 2.011,00 zullen bereiken. Tot nu toe is € 971 daarvan ontvangen.
U kunt uw bijdrage voor de vastenactie ook overmaken op: giro 30.10.41.512 van de R.K. Parochie St. Andreas, onder vermelding van: “Vastenactie"

11 april 2011

Het mededelingenblad van zondag 10 april 2011 kunt u hier lezen.

AFSLUITING STAALSTRAAT
Maandag 2 en dinsdag 3 mei 2011 is de Staalstraat afgesloten in verband met de opbouw van de bouwkraan voor het nieuwe winkelcentrum.
Een omleidingsroute wordt aangegeven via Madridweg en Westeinde.

VASTENAKTIE: PROJECT 2011
Vastenaktie komt onvoorwaardelijk op voor de allerarmsten.
Door te investeren in kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, opgezet door de mensen zelf. Wij kunnen ons werk alleen doen met uw hulp.
Steunt u Vastenaktie? Streefbedrag van onze parochie voor 2011 is: € 2.011,00. Tot nu toe is daarvan € 766,00 ontvangen.
U kunt uw bijdrage voor de vastenaktie ook overmaken op: giro 30.10.41.512 van de R.K. Parochie St. Andreas,onder vermelding van: “Vastenactie".
Hier vindt u een korte getuigenis van iemand van de bevolking uit Mindoro, de mensen waar dit project voor en door wordt gevoerd. Zij leven van de rijkdom die het bos hen verschaft, en zorgen voor behoud van hun leefomgeving. “Bij ons dorp is een voedselverwerkingsfabriek gebouwd. Vastenaktie heeft daarbij geholpen. Van groente en fruit uit het bos maken we er allerlei producten, zoals kruidenthee, hoestsiroop of bananenchips.
We werken hier meestal met z’n drieën. Als we met te weinig mensen zijn, komen anderen uit het dorp ons helpen. We maken crackers, kruidenthee en vruchtensiroop. Alles wat we hiervoor nodig hebben halen we uit het bos.”
“Ik woon in Batangan, maar dat ligt op een uur lopen van de verharde weg. Het voedselfabriekje ligt aan diezelfde weg. Normaal reis ik vanuit Batangan naar de fabriek, maar als we een grote bestelling hebben blijf ik er wel eens slapen, zodat we goed door kunnen werken. De fabriek is erg belangrijk voor ons, omdat onze kinderen nu naar school kunnen en we geld hebben om rijst te kopen. Ik hoop dat meer mensen uit Manilla onze producten gaan bestellen.
We halen ons voedsel uit het bos. Dat is gezond voedsel, want we gebruiken geen chemicaliën. Ouders leren hun kinderen hoe ze voor het bos moeten zorgen, omdat het bos voor ons voedsel zorgt. Ze nemen hun kinderen mee naar het bos om te leren hoe je bomen plant en hoe je moet oogsten. Het bos zorgt voor voedsel om te eten en om te verkopen op de markt. We moeten zuinig zijn op het bos, zodat onze kinderen straks niet gedwongen zijn hun voedsel op de markt te kopen, maar juist zoveel voedsel uit het bos kunnen halen.”

3 april 2011

Het mededelingenblad van zondag 3 april 2011 kunt u hier lezen.

VASTENAKTIE: PROJECT 2011
Vastenaktie komt onvoorwaardelijk op voor de allerarmsten.
Door te investeren in kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, opgezet door de mensen zelf. Wij kunnen ons werk alleen doen met uw hulp.
Steunt u Vastenaktie? Streefbedrag van onze parochie voor 2011 is: € 2.011,00.
Tot nu toe is daarvan € 588,00 opgehaald. U kunt uw bijdrage voor de Vastenaktie ook overmaken op: giro 30.10.41.512 van de R.K. Parochie St. Andreas, onder vermelding van: “Vastenactie.
Hieronder vindt u en korte getuigenis van iemand van de bevolking uit Mindoro, de mensen waar dit project voor en door wordt gevoerd.
Zij leven van de rijkdom die het bos hen verschaft, en zorgen voor behoud van hun leefomgeving. “Bij ons dorp is een voedselverwerkingsfabriek gebouwd. Vastenaktie heeft daarbij geholpen. Van groente en fruit uit het bos maken we er allerlei producten, zoals kruidenthee, hoestsiroop of bananenchips.
We werken hier meestal met z’n drieën. Als we met te weinig mensen zijn, komen anderen uit het dorp ons helpen. We maken crackers, kruidenthee en vruchtensiroop. Alles wat we hiervoor nodig hebben halen we uit het bos.”
“Ik woon in Batangan, maar dat ligt op een uur lopen van de verharde weg. Het voedselfabriekje ligt aan diezelfde weg. Normaal reis ik vanuit Batangan naar de fabriek, maar als we een grote bestelling hebben blijf ik er wel eens slapen, zodat we goed door kunnen werken. De fabriek is erg belangrijk voor ons, omdat onze kinderen nu naar school kunnen en we geld hebben om rijst te kopen. Ik hoop dat meer mensen uit Manilla onze producten gaan bestellen.
We halen ons voedsel uit het bos. Dat is gezond voedsel, want we gebruiken geen chemicaliën. Ouders leren hun kinderen hoe ze voor het bos moeten zorgen, omdat het bos voor ons voedsel zorgt. Ze nemen hun kinderen mee naar het bos om te leren hoe je bomen plant en hoe je moet oogsten. Het bos zorgt voor voedsel om te eten en om te verkopen op de markt. We moeten zuinig zijn op het bos, zodat onze kinderen straks niet gedwongen zijn hun voedsel op de markt te kopen, maar juist zoveel voedsel uit het bos kunnen halen.”

25 maart 2011

Overleden: Johannes Bernardus Janssen (datum niet bekend)
Uitvaart: 30 maart

VASTENAKTIE: PROJECT 2011
Wij vragen dit jaar uw steun en aandacht voor deze bevolkingsgroepen in de Filippijnen en hopen dat uw gulle gaven wederom minimaal
het streefbedrag voor dit jaar van onze parochie zijnde: € 2.011,00 zullen bereiken. Tot nu toe daarvan € 370,00.
U kunt uw bijdrage voor de vastenactie ook overmaken op: giro 30.10.41.512 van de R.K. Parochie St. Andreas,onder vermelding van: “Vastenactie.
Dit jaar besteedt de Vastenactie aandacht aan een aantal projecten in de Filippijnen. Het leefgebied van inheemse bevolkingsgroepen in de Filippijnen
wordt bedreigd door mijnbouw en ontbossing. Meerdere partnerorganisaties van Vastenaktie ondersteunen deze groepen in hun strijd voor een leefbare,
duurzame toekomst. Het werk van deze partners, met name van partnerorganisatie KPLN, staat centraal in de Vastenactiecampagne 2011.
Op het eiland Mindoro, centraal gelegen in de Filippijnen, leven acht inheemse bevolkingsgroepen, de Mangyan. De inheemse bevolking is voor haar levensonderhoud en bouwmaterialen grotendeels afhankelijk van de bossen waarin zij wonen. Net als veel Filippijnse eilanden is Mindoro rijk aan
delfstoffen als goud, koper, nikkel en magnesium. De regering heeft de wetgeving rond de mijnbouw recent versoepeld.
Op Mindoro hebben 13 mijnbouwbedrijven een vergunning aangevraagd. Voor bevolkingsgroepen als de Mangyan die leven van wat de natuur hen biedt, is mijnbouw zonder veilige en duurzame oplossingen dan ook een zeer ernstige bedreiging.

JONGERENPASTORAAT BISDOM HAARLEM-AMSTERDAM
The Passion; Witte Donderdag Event in Gouda
The Passion vertelt de laatste uren van Jezus’ leven in Popmuziek, voor geïnteresseerden het verhaal van Jezus en Pasen, voor de toevallige voorbijganger in Gouda en voor de TV kijker in de huiskamer.
Meer informatie is te vinden op de website: www.jongkatholiek.nl,en op het mededelingenbord in de entree van de Drieklank.

Het mededelingenblad van komende zondag kunt u hier lezen.

20 maart 2011
BEZINNINGSBOEKJE 2011
In het kader van de veertigdagentijd is weer een bezinningsboekje samengesteld, dit keer hebben alle R.K. Parochies van Zuidelijk Flevoland hierin meegewerkt. Het boekje draagt dit jaar als titel: Stilstaan bij vasten geeft levenskracht! Hierin treft u voor elke dag van de veertigdagentijd een stukje ter overweging aan. Exemplaren van het bezinningsboekje liggen in de hal op tafel om mee te nemen. Het bezinningsboekje hebben wij ook in de website van onze parochie opgenomen, waar u het online kunt lezen.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het maartnummer is ontvangen, u kunt het gratis meenemen.

VASTENAKTIE: PROJECT 2011
Wij vragen dit jaar uw steun en aandacht voor deze bevolkingsgroepen in de Filippijnen en hopen dat uw gulle gaven wederom
minimaal het streefbedrag voor dit jaar van onze parochie zijnde: € 2.011,00 zullen bereiken. Tot nu toe is daarvan € 144,00 ontvangen.
U kunt uw bijdrage voor de vastenactie ook overmaken op: giro 30.10.41.512 van de R.K. Parochie St. Andreas,
onder vermelding van: “Vastenactie 2011”. Dit jaar besteedt de Vastenactie aandacht aan een aantal projecten in de Filippijnen.
Het leefgebied van inheemse bevolkingsgroepen in de Filippijnen wordt bedreigd door mijnbouw en ontbossing.
Meerdere partnerorganisaties van Vastenaktie ondersteunen deze groepen in hun strijd voor een leefbare, duurzame toekomst.
Het werk van deze partners, met name van partnerorganisatie KPLN, staat centraal in de Vastenactiecampagne 2011.
Op het eiland Mindoro, centraal gelegen in de Filippijnen, leven acht inheemse bevolkingsgroepen, de Mangyan.
De inheemse bevolking is voor haar levensonderhoud en bouwmaterialen grotendeels afhankelijk van de bossen waarin zij wonen.
Net als veel Filippijnse eilanden is Mindoro rijk aan delfstoffen als goud, koper, nikkel en magnesium.
De regering heeft de wetgeving rond de mijnbouw recent versoepeld. Op Mindoro hebben 13 mijnbouwbedrijven een vergunning aangevraagd.
Voor bevolkingsgroepen als de Mangyan die leven van wat de natuur hen biedt, is mijnbouw zonder veilige en duurzame oplossingen dan ook
een zeer ernstige bedreiging.

Het mededelingenblad van komende zondag kunt u hier lezen.

12 maart 2011
Het nieuwste exemplaar van ons kerkblad vindt u hier.
De vieringen voor de komende tijd vindt u op deze pagina.

11 maart 2011
BEZINNINGSBOEKJE
In het kader van de veertigdagentijd weer een bezinningsboekje samengesteld, dit keer hebben alle R.K. Parochies van Zuidelijk Flevoland hierin meegewerkt.
Het boekje draagt dit jaar als titel: Stilstaan bij vasten geeft levenskracht!
Hierin treft u voor elke dag van de veertigdagentijd een stukje ter overweging aan.
Exemplaren van het bezinningsboekje liggen in de hal op de tafel om mee te nemen.

VASTENAKTIE: PROJECT 2011
Dit jaar besteedt de Vastenactie aandacht aan een aantal projecten in de Filippijnen.
Het leefgebied van inheemse bevolkingsgroepen in de Filippijnen wordt bedreigd door mijnbouw en ontbossing.
Meerdere partnerorganisaties van Vastenaktie ondersteunen deze groepen in hun strijd voor een leefbare, duurzame toekomst.
Het werk van deze partners, met name van partnerorganisatie KPLN, staat centraal in de Vastenactiecampagne 2011.
Op het eiland Mindoro, centraal gelegen in de Filippijnen, leven acht inheemse bevolkingsgroepen, de Mangyan.
De inheemse bevolking is voor haar levensonderhoud en bouwmaterialen grotendeels afhankelijk van de bossen waarin zij wonen.
Net als veel Filippijnse eilanden is Mindoro rijk aan delfstoffen als goud, koper, nikkel en magnesium.
De regering heeft de wetgeving rond de mijnbouw recent versoepeld. Op Mindoro hebben 13 mijnbouwbedrijven een vergunning aangevraagd.
Voor bevolkingsgroepen als de Mangyan die leven van wat de natuur hen biedt, is mijnbouw zonder veilige en duurzame oplossingen dan ook een zeer ernstige bedreiging. Wij vragen dit jaar uw steun en aandacht voor deze bevolkingsgroepen in de Filippijnen en hopen dat uw gulle gaven wederom minimaal het streefbedrag voor dit jaar van onze parochie zijnde: € 2.011,00 zullen bereiken.

Het mededelingenblad van komende zondag kunt u hier lezen.

6 maart 2011
VAKANTIE
Raymond Maas heeft vakantie van maandag 21 maart t/m zondag 27 maart a.s.
Wilt u voor dringende gevallen een pastor spreken, dan kunt u contact opnemen met Sandor Koppers tel. 036 – 5353058

JONGEREN GROEPEN
Ouders/jongeren gezocht voor Kinderclub: 9 – 12 jaar
De afgelopen weken heeft een groep enthousiaste parochianen zich gebogen over hoe we de kinderen/jongeren meer kunnen betrekken bij de kerk.
Daarvoor is een mooi plan gemaakt waarmee we de groep tussen Communie en Vormsel (9-12 jaar) en de groep na het Vormsel (15+) meer kunnen binden aan de kerk. De groep van 9-12 jaar zou per 11 maart starten, maar we hebben geen ouders/jongeren om deze Kinderclub te leiden.
Hiervoor doen wij een beroep op jou: Vind je het leuk om om te gaan met kinderen tussen 9 en 12 jaar?
Ben je beschikbaar op vrijdagmiddag tussen 15:30 en 16:30 ?
We gaan gezelschapsspelletjes doen, knutselen, bakken, uitjes organiseren etc. Geen zware kost dus, maar gewoon een gezellige middag hebben.
Ik hoop dat je het belang ziet en zin hebt om ons te komen versterken. Je kan je opgeven bij: Margaret Wuisman mwuisman@chello.nl of bij pastor Raymond Maas.

Jongerengroep 12 – 14 jaar
Wij hebben gemerkt dat er in onze parochie tussen Eerste Communie en Vormsel weinig aanbod is voor de jongeren. Hier willen we wat aan doen.
Daarom zijn wij van plan om een jongerengroep te starten die zich richt op parochianen tussen de 12 en 14 jaar.
Ons doel is om één keer in de maand bij elkaar te komen om samen iets leuks te doen.
Als u iemand kent in deze leeftijdscategorie die misschien interesse zou hebben, vertel ze van dit initiatief.
Ook als u iemand bent die een paar uur in de maand over heeft om samen met ons deze groep te begeleiden bent u van harte welkom.
Op 7 april komen we samen van 19.00 – 21.00 uur in het kerkcentrum.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margaret Wuisman: telefoon 5326883 of Julia de Zwart: petjul@chello.nl

Jongerengroep 15+
Op 3 april starten we met een 15+ groep.
Vind je het leuk om eens in de maand een groep jongeren te ontmoeten en een gezellige avond te hebben, dan is dit iets voor jou:
elke 1e zondag van de maand vrije inloop van 19 – 21 uur in de kerk.
Zet het vast in je agenda en neem gezellig een vriend of vriendin mee, iedereen is welkom!
We gaan gewoon gezellige dingen doen, film draaien, gezelschapsspelletjes, uitjes bedenken, bijkletsen etc. Graag tot dan! Janine, Nel, Julia en Cora

LOURDES BEDEVAARTEN
Het pastorale thema van het bedevaartjaar 2011 is: “Met Bernadette het Onze Vader bidden”.
Voor meer informatie wijzen wij op de mogelijkheid om onze informatie avond bij te wonen, die gehouden zal worden op donderdagavond, 7 april a.s.
Aanvang 20.00 uur in het parochiecentrum, De Drieklank, Staalstraat 9. Aanvang 20.00 uur.
We hopen u allen te zien! Piet Pletinckx

PAASKAARSEN
De paaskaarsen kunnen weer besteld worden. U kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen en maten.
De prijs van de kaars is:
25 cm = € 19,00
30 cm = € 25,00
40 cm = € 31,00
60 cm = € 46,00

Uw bestelling moet uiterlijk 31 maart a.s. zijn ontvangen. De bestellijst met afbeeldingen vind u na de dienst in de hal op tafel.
U kunt ook intekenen op dinsdag- of vrijdagochtend tussen 9.00 en 11.45 uur in het parochiecentrum.

VASTENAKTIE: OPBRENGST 2010 EN PROJECT 2011
Dit jaar besteedt de Vastenactie aandacht aan een aantal projecten in de Filippijnen.
Het leefgebied van inheemse bevolkingsgroepen in de Filippijnen wordt bedreigd door mijnbouw en ontbossing.
Meerdere partnerorganisaties van Vastenaktie ondersteunen deze groepen in hun strijd voor een leefbare, duurzame toekomst.
Het werk van deze partners, met name van partnerorganisatie KPLN, staat centraal in de Vastenactiecampagne 2011.
Op het eiland Mindoro, centraal gelegen in de Filippijnen, leven acht inheemse bevolkingsgroepen, de Mangyan.
De inheemse bevolking is voor haar levensonderhoud en bouwmaterialen grotendeels afhankelijk van de bossen waarin zij wonen.
Net als veel Filippijnse eilanden is Mindoro rijk aan delfstoffen als goud, koper, nikkel en magnesium.
De regering heeft de wetgeving rond de mijnbouw recent versoepeld. Op Mindoro hebben 13 mijnbouwbedrijven een vergunning aangevraagd.
Voor bevolkingsgroepen als de Mangyan die leven van wat de natuur hen biedt, is mijnbouw zonder veilige en duurzame oplossingen dan ook
een zeer ernstige bedreiging. Wij vragen dit jaar uw steun en aandacht voor deze bevolkingsgroepen in de Filippijnen en hopen dat uw gulle gaven wederom minimaal het streefbedrag voor dit jaar van onze parochie zijnde: € 2.011,00 zullen bereiken.

WERELDJONGERENDAGEN : 16 t/m 21 augustus 2011 in Madrid (WJD)
Deze jongerenbijeenkomst, georganiseerd door de Katholieke Kerk, wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste jongerenevenement ter wereld.
Ruim een miljoen jongeren van over de hele wereld verzamelen zich in Madrid voor een uitbundig en intiem feest van geloof.
Alle Nederlandse bisdommen zijn al volop in touw om reizen te organiseren naar Madrid; ook het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt aan jongeren
de mogelijkheid om dit unieke evenement mee te maken.
Meer informatie vind je op de website: www.jongbisdomhaarlem.nl/wjd of bel Beate Gloudemans, tel. 023-5112637.

Het mededelingenblad van komende zondag kunt u hier bekijken.

25 februari 2011
Het mededelingenblad van komende zondag kunt u hier bekijken.

20 februari 2011
JONGEREN GROEP
Wij hebben gemerkt dat er in onze parochie tussen Eerste Communie en Vormsel weinig aanbod is voor de jongeren. Hier willen we wat aan doen.
Daarom zijn wij van plan om een jongerengroep te starten die zich richt op parochianen tussen de 12 en 14 jaar.
Ons doel is om één keer in de maand bij elkaar te komen om samen iets leuks te doen.
Als u iemand kent in deze leeftijdscategorie die misschien interesse zou hebben, vertel ze van dit initiatief.
Ze zijn welkom om een kijkje te komen nemen op donderdag 3 maart van 19.00 tot 21.00.
Ook als u iemand bent die een paar uur in de maand over heeft om samen met ons deze groep te begeleiden bent u van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margaret Wuisman telefoon 5326883 of Julia de Zwart: petjul@chello.nl.

Het mededelingenblad van vandaag kunt u hier bekijken.

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het februarinummer (nr.1, 2011) van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is nog voorradig.
Belangstellenden kunnen dit blad weer gratis meenemen, zolang de voorraad strekt.

Het mededelingenblad van vandaag kunt u hier bekijken.

15 februari 2011
PAASKAARSEN
De paaskaarsen kunnen weer besteld worden. U kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen en maten.
De prijs van de kaars is:
25 cm = € 19,00
30 cm = € 25,00
40 cm = € 31,00
60 cm = € 46,00

Uw bestelling moet uiterlijk 31 maart a.s. zijn ontvangen. De bestellijst met afbeeldingen vind u na de dienst in de hal op tafel.
U kunt ook intekenen op dinsdag- of vrijdagochtend tussen 9.00 en 11.45 uur in het parochiecentrum.

LOURDES BEDEVAARTEN
Zuidelijk Flevoland Het pastorale thema van het bedevaartjaar 2011 is: “Met Bernadette het Onze Vader bidden”.
De bisschop van Tarbes/Lourdes heeft dit bekend gemaakt.
De Lourdesgroep Zuidelijk Flevoland gaat ook dit jaar naar Lourdes en wel van 15 – 22 oktober a.s.
De bedevaart gaat per bus en TGV: vertrek ’s morgens om 08.00 uur, aankomst in Lourdes ’s avonds.
Piet Pletinckx

BISDOMBLAD SAMEN KERK
Het februarinummer (nr.1, 2011) van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen. Belangstellenden kunnen dit blad weer gratis meenemen, zolang de voorraad strekt.

WERELDJONGERENDAGEN: 16 t/m 21 augustus 2011
Deze jongerenbijeenkomst, georganiseerd door de Katholieke Kerk, wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste jongerenevenement ter wereld.
Ruim een miljoen jongeren van over de hele wereld verzamelen zich in Madrid voor een uitbundig en intiem feest van geloof.
Alle Nederlandse bisdommen zijn al volop in touw om reizen te organiseren naar Madrid; ook het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt aan jongeren de
mogelijkheid om dit unieke evenement mee te maken. Op het prikbord bij de ingang hangen enkele folders.
Meer informatie vind je op de website: www.jongbisdomhaarlem.nl/wjd of bel Beate Gloudemans, tel. 023-5112637.

28 januari 2011
RESULTAAT BISSCHOPPELIJKE ADVENSTACTIE
In onze parochie is voor deze actie € 179,00 opgehaald.
Op de site van de Adventsactie kunt u de voortgang van de projecten zien: www.adventsactie.org

Het nieuwste nummer van ons Klankbord vindt u hier.

Het mededelingenblad van de komende viering vindt u hier

21 januari 2011
Het pastorale thema van het nieuwe bedevaartjaar 2011 is: “Met Bernadette het Onze Vader bidden”.
De bisschop van Tarbes/Lourdes heeft dit bekend gemaakt.
De Lourdesgroep Zuidelijk Flevoland gaat ook dit jaar naar Lourdes en wel van 15-22 oktober a.s. Deze keer is de reis in de herfstvakantie.
De bedevaart zal per bus en TGV zijn (dit keer géén nachttrein; ‘s morgens vertrekken en 8 uur ‘s avonds arriveren we in Lourdes).
Voor verdere informatie wijzen wij u op de mogelijkheid om onze informatieavond bij te wonen die zal worden gehouden op 7 april 2011 in de kerkcentrum
De Drieklank (parochiecentrum). Aanvang: 20.00 uur.
Op zondag 6 februari zullen we weer devotionalia verkopen na afloop van de eucharistieviering van 11.00 uur.
Er is dan ook informatie verkrijgbaar over de bedevaart.
Piet Pletinckx

PAASKAARSEN
De paaskaarsen kunnen weer besteld worden. U kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen en maten.
De prijs van de kaars is:
25 cm = € 19,00
30 cm = € 25,00
40 cm = € 31,00
60 cm = € 46,00

Uw bestelling moet uiterlijk 31 maart a.s. zijn ontvangen. De bestellijst met afbeeldingen vind u na de dienst in de hal op tafel.
U kunt ook intekenen op dinsdag- of vrijdagochtend tussen 9.00 en 11.45 uur in het parochiecentrum.

U kunt het mededelingenblad van deze week hier lezen.

14 januari 2011
BLOEMEN
Zoals u waarschijnlijk wel is opgevallen staan tijdens elke viering bloemstukken op het altaar. Deze bloemstukken worden door de bloemengroep van onze parochie gemaakt, afwisselend met een aantal leden van de federatie.

De bloemengroep zoekt dringend medewerkers!

Wie van u voelt er voor, om te komen helpen? Het ligt een beetje aan het aantal aanmeldingen, maar u zult dan om de 1 of 2 maanden een bloemstuk maken.
Houdt u van bloemschikken? Geeft u zich dan op bij het secretariaat van de parochie, liefst per e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl

BERICHTEN VAN HET BISDOM
Jongerenpastoraat
Op 29 januari 2011 organiseren de diocesane en dekenale diensten Catechese en Jongerenpastoraat samen een IMPULSDAG Catechese en Jongeren voor vrijwilligers en professional die actief zijn in de Catechese en het Jongerenpastoraat. Het thema is dit jaar: “Geleefd geloof van generatie op generatie”.
Hoe geef je als begeleider dit geloof door aan anderen en wie ondersteunt en inspireert je daarbij?
De dag wordt gehouden in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam en wordt geopend met een korte gebedsviering.
Voor aanmelden en meer informatie: info@jongbisdomhaarlem.nl of elsenaar@dekenaat-amsterdam.nl. Website: www.jongbisdomhaarlem.nl
Vragen over activiteiten? Mail naar: info@jongbisdomhaarlem.nl
Wereldjongerendagen: 16 t/m 21 augustus Madrid 2011 (WJD)
Deze jongerenbijeenkomst, georganiseerd door de katholieke Kerk, wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste jongeren-evenement ter wereld.
Ruim een miljoen jongeren van over de hele wereld verzamelen zich in Madrid voor een uitbundig én intiem feest van geloof. Alle Nederlandse bisdommen
zijn al volop in touw om reizen te organiseren naar Madrid; ook het bisdom Haarlem-Amsterdam biedt aan jongeren de mogelijkheid om dit unieke
evenement mee te maken.
Meer informatie vind je op de website: www.jongbisdomhaarlem.nl/wjd of bel Beate Gloudemans, tel. 023-5112637.
Op het prikbord bij de ingang hangen enkele folders.

8 januari 2011
Van onze werkgroep 1e Communie vindt u hier informatie en in deze brief vindt u alle data en informatie die belangrijk is voor de ouders en kinderen die hun 1e Communie gaan doen op 15 mei 2011.  

ACTIE KERKBALANS
Afgelopen weekend zijn we weer gestart met de actie Kerkbalans. In bijna 60 wijken zijn vrijwilligers op pad om bij u langs te gaan om een envelop met informatie af te geven en uw reactie naderhand weer op te halen. Voor 15 adressen in de Oostvaardersbuurt hebben we helaas nog geen vrijwilliger gevonden om dit voor onze parochie belangrijke werk te doen. Als u denkt ik heb wel twee keer een uurtje om de enveloppen te bezorgen en weer op te halen, laat het dan even weten aan de mensen die in de parochiezaal hier mee bezig zijn. Ook de vrijwilligers die lopen kunnen na afloop van de viering al hun materiaal meenemen.

Als u hier klikt krijgt u de mededelingen van de viering van zondag te lezen.

28 december 2010

LOPERS KERKBALANS GEZOCHT

In onze parochie hebben we er voor gekozen de actie uit te voeren door het bezorgen van een envelop met informatie en het weer ophalen van de antwoordenvelop bij onze parochianen. Hiervoor is Almere Buiten in ca. 60 bezorgwijken verdeeld, die alle tussen de 15 en 20 adressen omvatten. Gelukkig hebben we al een aantal vrijwilligers, die dit voor de parochie belangrijke werk al heel wat jaren doen. We zijn hen daar dan ook zeer dankbaar voor. Helaas vallen er ook dit jaar weer een aantal vrijwilligers af door verhuizing of omdat hun leeftijd het niet meer toe laat.

We zijn daarom dringend op zoek voor de onderstaande wijken naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die in deze periode van twee weken enige tijd hiervoor vrij willen maken:
Molenbuurt                    (MOA-2)           15 adressen
Molenbuurt                    (MOC)              26 adressen
Oostvaardersvuurt         (OOST-2b)        15 adressen

 

Graag uw opgave aan het secretariaat of via e-mail secretariaat@andreas-almere.nl of na de viering bij de kosters. Mogen wij ook wat dit betreft op u rekenen?

Namens het parochiebestuur,

Florent Geleerd

 

17 december 2010

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het decembernummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen. Belangstellenden kunnen dit blad weer gratis meenemen.

LOPERS KERKBALANS GEZOCHT

Zoals u in het artikel Kerkbalans 2010 heeft kunnen lezen houden we in de periode 10 t/m 24 januari weer de jaarlijkse actie Kerkbalans.

Deze actie is een onmisbare schakel in het krijgen van inkomsten om al onze parochiële activiteiten ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

In onze parochie hebben we er voor gekozen de actie uit te voeren door het bezorgen van een envelop met informatie en het weer ophalen van de antwoordenvelop bij onze parochianen.

Hiervoor is Almere Buiten in ca. 60 bezorgwijken verdeeld, die alle tussen de 15 en 20 adressen omvatten. Gelukkig hebben we al een aantal vrijwilligers, die dit voor de parochie belangrijke werk al heel wat jaren doen. We zijn hen daar dan ook zeer dankbaar voor. Helaas vallen er ook dit jaar weer een aantal vrijwilligers af door verhuizing of omdat hun leeftijd het niet meer toe laat.

We zoeken dan ook voor onderstaande wijken nieuwe enthousiaste vrijwilligers die in deze periode van twee weken enige tijd hiervoor vrij willen maken:

 

Bloemenbuurt                  (BLC-1/2)          26 adressen

Centrum                          (CEN-1)            10 adressen

Eilandenbuurt                  (EI-3)                25 adressen

Molenbuurt                      (MOA-2)           15 adressen

Molenbuurt                      (MOC)              26 adressen

Oostvaardersbuurt           (OOST-2b)        15 adressen

Seizoenenbuurt               (SEI-2a)            14 adressen

Glastuindersbuurt            (GTA)               14 adressen

 

Graag uw opgave aan het secretariaat of via e-mail secretariaat@andreas-almere.nl of na de viering bij de kosters.

Mogen wij ook wat dit betreft op u rekenen?

 

Namens het parochiebestuur,

Florent Geleerd

Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

13 december 2010

Het nieuwste kerkblad vindt u onder het kopje Klankbord.

De vieringen van de komende tijd zijn op de website geplaatst en vindt u onder het kopje Vieringen.

12 december 2010
UNICEF

Vandaag staat in de hal van de Drieklank een kraam van UNICEF, waar u Kerstkaarten en andere producten kunt kopen.

POOLSE VIERING

De Poolse viering van 1 januari 2011 begint, afwijkend van de gebruikelijke tijd, al om 19.00 uur.

KERSTPAKKETTENACTIE 2010

Wij vragen wij u om producten voor de Kerstpakkettenactie. Helpt u ons ook mee om deze actie tot een succes te maken?

Bij voorbaat dank, Werkgroep Kerstpakkettenactie.

 

HET ADVENTSPROJECT VAN DE KINDERKERK - Toelichting

Elke zondag van de Advent ontmoeten we alledaagse engelen.

Bij elke ontmoeting springen er vonken over.

De 1e  advent was dit de Engel van de Stilte;

De 2e  Advent was dit de Engel van Het Geheim;.

De 3e Advent is dit de Engel van de Ontmoeting;

De 4e Advent is dit de Engel van Het Goede Nieuws.

De kinderen horen een Engelenvertelling en praten na het verhaal met elkaar over de vertelling, de kwaliteiten van de Engel en welke vonken zijn overgesprongen. Daarna mogen ze de Engel van deze zondag knutselen. Deze Engelen hangen we achter het altaar. Iedere zondag hangen we de Engel van die zondag onderaan de Adventskrans.

(Ouders/kinderen: Na eerste Kerstdag mag je de zelf geknutselde Engelen mee naar huis nemen.)

Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

5 december 2010
Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

 

30 november 2010
Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

SENIORENMIDDAG - Herinnering
De eerstvolgende seniorenmiddag is op maandag 6 december a.s. en begint dit keer al om 12.00 uur!

Het thema is:  “Dag Sint….de Kerst begint”.


UNICEF

12 december zal in de hal van de Drieklank een kraam van UNICEF staan, waar u Kerstkaarten en andere producten kunt kopen.

LOPERS KERKBALANS GEZOCHT
Zoals u in het artikel Kerkbalans 2010 heeft kunnen lezen houden we in de periode 10 t/m 24 januari weer de jaarlijkse actie Kerkbalans.
Deze actie is een onmisbare schakel in het krijgen van inkomsten om al onze parochiële activiteiten ook daadwerkelijk mogelijk te maken.
In onze parochie hebben we er voor gekozen de actie uit te voeren door het bezorgen van een envelop met informatie en het weer ophalen van de antwoord-envelop bij onze parochianen.
Hiervoor is Almere Buiten in ca. 60 bezorgwijken verdeeld, die alle tussen de 15 en 20 adressen omvatten.
Gelukkig hebben we al een aantal vrijwilligers, die dit voor de parochie belangrijke werk al heel wat jaren doen. We zijn hen daar dan ook zeer dankbaar voor.
Helaas vallen er ook dit jaar weer een aantal vrijwilligers af door verhuizing of omdat hun leeftijd het niet meer toe laat.
We zoeken dan ook voor een aantal wijken nieuwe enthousiaste vrijwilligers die in deze periode van twee weken enige tijd hiervoor vrij willen maken.
Graag uw opgave aan het secretariaat of via e-mail secretariaat@andreas-almere.nl
Mogen wij wat dit betreft op u rekenen?
Namens het parochiebestuur
Florent Geleerd

START VAN DE BISSCHOPPELIJKE ADVENTSACTIE 2010
Zondag 28 november jl. is de nieuwe bisschoppelijke Adventsactie gestart. Tientallen parochies hebben al laten weten dat zij volop actie willen voeren om de kracht en de nood van de kerken in ontwikkelingslanden onder de aandacht te brengen. Adventsactie is uniek in Nederland omdat zij bestaande organisaties verbindt en voor de uitvoering van de actie steunt op de medewerking van het bestaande kerkelijke netwerk.
Het ligt misschien niet voor de hand om aan de katholieke kerk te denken als een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie.
Met tienduizenden scholen, ziekenhuizen, zorgposten, vorming- en opleidingscentra draagt de katholieke kerk direct bij aan de verwezenlijking van de millenniumdoelen. Ze doet dit omdat het past bij haar beleving van het Evangelie als dienst aan God en dienst aan de mensen.
De katholieke kerk is duurzaam aanwezig in de samenlevingen en kan ook voor andere ontwikkelingsorganisaties een effectieve partner zijn door haar internationale organisatie.
De bisschoppelijke Adventsactie laat het licht vallen op deze kant van de kerk door vijftien projecten bijzonder voor te stellen.
Ieder project wordt gedragen door een man of vrouw, een priester, religieus of leek die een verschil maakt in zijn of haar eigen omgeving.
Missie en ontwikkelingswerk is altijd samenwerking in wederzijds respect en met vertrouwen op elkaars kunde en integriteit.
Parochies kunnen zelf een voorkeursproject kiezen om zich meer verbonden te weten met een doelstelling of een gemeenschap.
In de zondagen van de Advent wordt voor de Adventsactie geld in gezameld via acties, collectes en inzamelingen na de vieringen
.
Meer informatie
: www.adventsactie.nl

KERSTPAKKETTENACTIE 2010
Wij vragen wij u om producten voor de Kerstpakkettenactie. Helpt u ons ook mee om deze actie tot een succes te maken?
Bij voorbaat dank, Werkgroep Kerstpakkettenactie.


BERICHTEN VAN HET BISDOM
Jongerenpastoraat
Op 29 januari 2011 organiseren de diocesane en dekenale diensten Catechese en Jongerenpastoraat samen een IMPULSDAG Catechese en Jongeren voor vrijwilligers en professional die actief zijn in de Catechese en het Jongerenpastoraat.
Het thema is dit jaar: “Geleefd geloof van generatie op generatie”. Hoe geef je als begeleider dit geloof door aan anderen en wie ondersteunt en inspireert je daarbij? De dag wordt gehouden in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam en wordt geopend met een korte gebedsviering.
Voor aanmelden en meer informatie:
info@jongbisdomhaarlem.nl of elsenaar@dekenaat-amsterdam.nl
Website: www.jongbisdomhaarlem.nl
Vragen over activiteiten? Mail naar
info@jongbisdomhaarlem.nl

19 november 2010
Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

 

MISSIE-ZENDINGSKALENDER 2011

Deze Missiekalender bestaat uit  prachtige schilderijen van de Nigeriaanse kunstenaar Tony Nwachukwu. In opvallende kleurige beelden neemt de kunstenaar u mee op zijn zoektocht naar de eigen Afrikaanse identiteit. Deze kalender bevelen wij van harte bij u aan. U vindt de kalender na de dienst in de hal.

U kunt hem ook tijdens de “open kerk” op dinsdag aanschaffen. De prijs is € 8,00 per stuk.

 

EERSTE COMMUNIE – 15 MEI 2011

Voor de kinderen van groep 4, dus rond de 8 jaar, is het komende jaar de tijd om eerste communie te doen.

Een aanmeldingsformulier vindt u op tafel in de hal. Wij ontvangen dit graag vóór 1 december 2010 volledig ingevuld terug.

 

BEZINNINGSBOEKJE 2011

Voor de samenstelling van het Bezinningsboekje  2011 zoeken wij 2 redactieleden

De voorbereidingen starten al volgende maand, december 2010!

Opgave graag bij het secretariaat van de parochie, bij voorkeur via e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl

 

BLOEMEN

Zoals u waarschijnlijk wel is opgevallen staan tijdens elke viering bloemstukken op het altaar.

Deze bloemstukken worden door de bloemengroep van onze parochie gemaakt, afwisselend met een aantal leden van de federatie.

De bloemengroep zoekt nieuwe medewerkers! Wie van u voelt er voor, om te komen helpen? Het ligt een beetje aan het aantal aanmeldingen, maar u zult dan om de 1 of 2 maanden een bloemstuk maken. Houdt u van bloemschikken?

Geeft u zich dan op bij het secretariaat van de parochie, liefst per e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl

 

KERSTPAKKETTENACTIE 2010

Na afloop van de viering wordt er een brief uitgedeeld. Hierin vragen wij u om producten voor de Kerstpakkettenactie. Helpt u ons ook mee om deze actie tot een succes te maken? Bij voorbaat dank, Werkgroep Kerstpakkettenactie.

 

SENIORENMIDDAG

De eerstvolgende seniorenmiddag is op maandag 6 december a.s. Het thema is: “Dag Sint….de Kerst begint”.

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het novembernummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen. Belangstellenden kunnen dit blad weer meenemen, (zolang de voorraad strekt).

 

UNICEF

28 november en 12 december zal in de hal van de Drieklank een kraam van UNICEF staan, waar u Kerstkaarten en andere producten kunt kopen.

 

8 november 2010

Onze parochie is naar Lourdes geweest. Klik hier om meer over deze reis te lezen.

 

5 november 2010

MISSIE-ZENDINGSKALENDER 2011

Deze Missiekalender bestaat uit  prachtige schilderijen van de Nigeriaanse kunstenaar Tony Nwachukwu.

In opvallende kleurige beelden neemt de kunstenaar u mee op zijn zoektocht naar de eigen Afrikaanse identiteit.

Deze kalender bevelen wij van harte bij u aan. U vindt de kalender na de dienst in de hal.

U kunt hem ook tijdens de “open kerk” op dinsdag aanschaffen. De prijs is € 8,00 per stuk.

 

Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken

 

22 oktober 2010

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het nummer “Samen Kerk” van ons Bisdomblad, oktober, is nog voorradig. Belangstellenden kunnen dit blad weer gratis meenemen.

 

I.v.m. de Allerzielendienst van 10.00 uur  is er 2 november GEEN open kerk.

 

Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

 

18 oktober 2010

ALLERZIELEN 2 NOVEMBER A.S.

Het is in onze katholieke Kerk een goede gewoonte om met Allerzielen onze dierbare overledenen te gedenken.

Niemand van ons ontkomt er aan dat we in het leven afscheid moeten nemen van mensen die ons zeer na aan het hart zijn. Partners,ouders,soms zelfs kinderen, vrienden en bekenden die ons voor zijn gegaan op de weg door het leven en op weg naar het Licht van de verrezen Heer. Wij kunnen en willen hen niet vergeten.

Wij willen hen gedenken op Allerzielen, op 2 november in 2 vieringen: om 10.00 uur in een viering met samenzang en om 19.30 uur in een viering waaraan ons koor Vocalise zal meewerken. In deze vieringen willen wij de namen noemen van hen waarvan we zoveel houden,

ook al zijn ze gestorven. Uiteraard willen we ook voor uw dierbaren bidden en hun namen laten klinken op Allerzielen.

U kunt hun namen noteren op een lijst die voor en na alle vieringen in de hal van ons kerkcentrum ligt.

Ook kunt u, indien u dat wenst, namen doorgeven, het liefst per e-mail. naar e-mailadres: pastor@andreas-almere.nl.

Wij verzoeken u, om organisatorische redenen,deze uiterlijk door te geven vóór of op 31 oktober as.

Zo kunnen we op een mooie manier hen gedenken en bij onze Heer van het Leven aanbevelen en samen ons verdriet om hen delen met elkaar. Gedeelde smart is halve smart.

 

Met hartelijke groet,

Pastor Raymond Maas

 

SAM’s KLEDINGACTIE 2010

Het is weer najaar en tijd voor Sam’s Kledingactie. De seizoenen wisselen, de inhoud van onze kledingkasten ook.

Maar wat doet u  met kleren die door groei (of krimp) niet meer passen? Wilt u die dan alstublieft in een vuilniszak stoppen, die dichtbinden en zaterdag 6 november a.s. tussen 9.00 en 13.00 uur naar de Drieklank brengen voor Sam.

Er wordt dan gezorgd voor hergebruik, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de projecten van Mensen in Nood/Cordaid, die uit de opbrengst worden betaald.

Wilt u ook een uurtje komen aanpakken stapelen of inladen (dit laatste na 13.00 uur)? Graag!

U kunt zich daarvoor aanmelden bij Margaretha van Veen-Reitsma, e-mail: margarethavv@gmail.com of telefonisch op: 5370247

of 06 52187398.

 

8 oktober 2010

Klik hier om het mededelingenblad van de komende viering te bekijken.

 

Omdat er in de druk van Klankbord 209 enkele fouten in de Vieringen staan kunt u de juiste tijden, benaminge etc vinden op onze Vieringen pagina.

 

MISSIE-ZENDINGSKALENDER 2011

Deze Missiekalender bestaat uit  prachtige schilderijen schilderijen van de Nigeriaanse kunstenaar Tony Nwachukwu.

In opvallende kleurige beelden neemt de kunstenaar u mee op zijn zoektocht naar de eigen Afrikaanse identiteit.

Deze kalender bevelen wij van harte bij u aan. U vindt de kalender na de dienst in de hal.

U kunt hem ook tijdens de “open kerk” op dinsdag aanschaffen. De prijs is € 8,00 per stuk.

 

TAIZÉ AAN DE MAAS Europese Jongerenontmoeting 2010 te Rotterdam

Gezamenlijk persbericht van de RKK en de PKN, Utrecht

De Europese jongerenontmoeting 2010, georganiseerd door de oecumenische broedergemeenschap van Taizé, vindt plaats in Rotterdam. Dat maakte Frère Alois, leider van de gemeenschap van Taizé, op 31 december 2009 in het Poolse Poznan bekend.

De Europese Ontmoeting in Rotterdam duurt van 28 december 2010 tot en met 1 januari 2011.

Aanleiding is de gezamenlijke uitnodiging van het moderamen van de Protestante Kerk in Nederland en de Bisschoppenconferentie van de Rooms-katholieke Kerk in Nederland aan de broeders van Taizé. De ontmoeting vindt plaats in Ahoy en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Rotterdam.

De Europese Ontmoeting wordt sinds 32 jaar georganiseerd, telkens in een andere grote Europese stad. Aan de bijeenkomsten nemen doorgaans zo’n 25.000 jongeren deel. Doel is jongeren uit Oost- en West-Europa bij elkaar te brengen. Onder de titel ‘Pelgrimage van Vertrouwen’ wordt gebouwd aan vrede door de uitwisseling tussen jongeren over geloof, leven en cultuur. Op dit moment vindt de ‘Pelgrimage van Vertrouwen’ plaats in Poznan (Polen). Ruim 200 Nederlandse jongeren zijn hierbij aanwezig.

Bisschop van Luyn, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, en scriba Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland reageerden opgetogen op het besluit van de gemeenschap om naar Nederland te komen. Bisschop van Luyn: “Geweldig dat Taizé de ontmoeting in Nederland wil houden voor zoveel jongeren. Het zal hen steunen in hun geloof en in de gesprekken met jongeren uit heel Europa.” Scriba Plaisier wees op de betekenis voor gemeenten en parochies in Nederland: “De ontmoeting zal een belangrijke impuls betekenen voor de opbouw van de plaatselijke kerken: vooraf, tijdens en na afloop van dit event.”

Taizé is een internationale, oecumenische broederschap die in 1940 is gesticht door Roger Schutz in Frankrijk. Taizé is de naam van het kleine dorp waar de gemeenschap zich heeft gevestigd in Bourgondië. De gemeenschap richt zich in het bijzonder op jongeren. Jaarlijks trekken ruim 100.000 jongeren naar Frankrijk om een week in Taizé te verblijven.

Nadere informatie over Taizé: www.taize.fr/article11218.html
Nadere informatie initiatief Taizé in Nederland:
www.taizeinnederland.nl

 

1 oktober 2010

MISSIEKALENDER

De nieuwe missiekalender voor 2011 is te koop. Deze kunt u voor € 8,00 per stuk kopen.

 

EERSTE COMMUNIE – 15 MEI 2011

Voor de kinderen van groep 4, dus rond de 8 jaar, is het komende jaar de tijd om eerste communie te doen. De eerste communie is bij uitstek een gelegenheid om uw kinderen kennis te laten maken met de sacramenten en symbolen van de katholieke kerk, en het moment waarop kinderen deelgenoot worden aan de maaltijd van de Heer.

Een aanmeldingsformulier vindt hier. Wij ontvangen dit graag vóór 1 december 2010 volledig ingevuld terug.

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het septembernummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is nog voorradig. Belangstellenden kunnen dit blad weer gratis meenemen.

 

SINT-ADELBERTUSABDIJ: PROGRAMMA 2010 – 2011

De Sint Adelbertus Abdij in Egmond-Binnen organiseert in het nieuwe seizoen weer veel nieuwe cursussen en workshops.

Iedereen kan, tegen geringe vergoeding, inschrijven. Locatie: Benedictushof, Vennewatersweg 27, Egmond Binnen.

Nieuwsbrieven van de abdij vindt u op www.abdijvanegmond.nl.

Het aanbod is zeer divers. Wilt u daarover meer weten, leest u dan eens de folder van de Benedictushof op het secretariaat van onze parochie op dinsdagochtend en vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur of na de vieringen. Zie ook het Klankbord dat begin oktober verschijnt.

 

LANDELIJKE JONGERENDAG

Deze vindt plaats op zondag 7 november a.s. in Den Bosch, met aparte programma’s voor tieners en jongeren.

Er zijn optredens, workshops, een informatiemarkt en een afsluitende eucharistieviering. Interesse? Een poster hangt op het prikbord.

Meer informatie vind je op de website: www.jong.katholiek.nl/kjd.

 

DIACONACTION

Dit jaar vindt deze plaats in het weekend van 19 t/m 21 november: honderden jongeren in actie voor hun medemens.

Een poster hangt op het prikbord. Meer informatie vind je op de website: www.diaconaction.nl

 

WERELDJONGERENDAGEN

Van 10 t/m 23 augustus 2011 organiseert Bisdom Haarlem-Amsterdam een reis naar de Wereldjongerendagen in Madrid.

De WJD zijn het grootste internationale jongerenevenement ter wereld en vonden eerder plaats in o.a. Rome, Keulen en Sydney.

Alle jongeren van 16 tot 30 jaar uit het bisdom zijn van harte uitgenodigd om met deze reis mee te gaan!

Heb je interesse? Neem dan na deze dienst een folder mee. Kijk ook eens op de website: www.jongbisdomhaarlem.nl

Vragen over deze activiteiten? Mail naar info@jongbisdomhaarlem.nl

 

CURSUSSEN VAN HET BISDOM

In de hal liggen informatiefolders met een overzicht van nieuwe cursussen die u aangeboden worden door het diocesane  opleidingscentrum De Tiltenberg van het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

De thema’s zijn heel divers, bijv. een cursus catechismus, kinder-catechese, pastorale zorg, het gesprek met zoekende mensen, etc.

Uitgebreide informatie over alle cursussen is te vinden op: www.tiltenberg.org

 

17 september 2010

BEDEVAART NAAR LOURDES

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus u kunt nog mee. De Lourdesgroep is na de dienst in de hal aanwezig.

U kunt zich dan inschrijven voor de bedevaart van 17 oktober a.s. (met de TGV).

U kunt ook een intentie meegeven om in de grot te deponeren in de daarvoor bestemde bus of

een kaars á € 3 bestellen, die wij in Lourdes voor u opsteken.

 

Het mededelingenblad van de komende zondagse viering vindt u hier!

 

10 september 2010

Het mededelingenblad waar ook de liedjes van de viering in staan van komende zondag vindt u hier!

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het septembernummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen. Mensen die interesse hebben, kunnen dit blad weer meenemen.

 

CURSUSSEN BISDOM

In de hal liggen informatiefolders met een overzicht van nieuwe cursussen die u aangeboden worden door het diocesane  opleidingscentrum

De Tiltenberg van het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

De thema’s zijn heel divers, bijvoorbeeld een cursus catechismus, kinder-catechese, pastorale zorg, het gesprek met zoekende mensen, etc.

Uitgebreide informatie over alle cursussen is te vinden op: www.tiltenberg.org

 

WERELDJONGERENDAGEN (WJD) MADRID

Van 10 t/m 23 augustus 2011 organiseert Bisdom Haarlem-Amsterdam een reis naar de wereldjongerendagen (WJD) in Madrid.

De WJD is het grootste internationale jongerenevenenment ter wereld en vonden eerder plaats in oa.a. Rome, Keulen en Sydney.

Alle jongeren van 16 tot 30 jaar uit het bisdom zijn van harte uitgenodigd om met deze reis mee te gaan!

Heb je interesse? Neem dan na deze dienst een folder mee.

 

9 september 2010

Klankbord 208 is inmiddels online geplaatst; klik hier om naar het nieuwe exemplaar te kijken.

De vieringen tot en met 10 oktober zijn ook bijgewerkt.

 

Archief:

29 augustus 2010

MET SPOED GEZOCHT!!!

In verband met een tekort aan heren zoeken wij met spoed Tenoren en Bassen om ons Andreaskoor te versterken.

Momenteel hebben wij 2 tenoren en 2 bassen; niet is niet voldoende. Ook sopranen en alten zijn welkom.

Repetities worden gehouden 's woensdagsavond om 20.00 uur in de Drieklank, Staalstraat 9 te Almere.

Voor inlichtingen kunt u bellen met H. Musters, telefoon (036) 534 28 65.

 

VAKANTIE

Pastor Raymond Maas is van 6 september t/m 26 september met vakantie en dus niet bereikbaar. In deze periode kunt u eventueel contact opnemen met ons parochiesecretariaat bij voorkeur per e-mail secretariaat@andreas-almere.nl.

Telefonisch op dinsdagen tussen 9 en 12 uur telefonisch: 532 23 30.

Voor dringende aangelegenheden kunt u pastor S.L. Koppers bellen, telefoon 535 30 58.

Pastor Raymond Maas is vanaf maandag 27 september weer bereikbaar.

 

GEZOCHT: BEGELEIDERS NIEUWE VORMSELGROEP

Om de samen te stellen vormselgroep(en) te begeleiden zijn we nog naarstig op zoek naar enkele ouders of andere belangstellenden,

die onze jongeren gedurende de komende twee jaren willen helpen bij hun voorbereiding op het Vormsel.

In de praktijk zal het om circa 6 zondagavonden per jaar gaan en natuurlijk enige voorbereiding op de avonden zelf.

Opgave graag zo spoedig mogelijk:

- aan Pastor Raymond Maas (pastor@andreas-almere.nl) of

- aan het secretariaat (secretariaat@andreas-almere.nl)

 

23 augustus 2010

5 SEPTEMBER: STARTZONDAG

Na de zomervakantie vieren wij op 5 september “Startzondag”, waarbij alle werkgroepen uit onze parochie zich na de dienst aan u presenteren. Meer informatie over Startzondag vindt u in het Klankbord van 24 augustus a.s.

 

DE ZONNEBLOEM

Op 29 augustus en 5 september kunt u na de dienst loten van de Nederlandse Vereniging Zonnebloem kopen.

Ze kosten € 2,00 per stuk, weinig geld voor een heel goed doel!

 

13 augustus 2010

LOURDESGROEP 

De Lourdesgroep komt naar u toe:

Op de startzondag van 5 september zijn wij om 11.00 uur en na de dienst) in de hal aanwezig. U kan zich dan inschrijven voor de bedevaart van 17 oktober a.s. (met de TGV). Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus u kan nog mee.

U kunt ook een intentie aan ons meegeven, die wij in de week dat wij in Lourdes zijn bij de grot neerleggen.

Tevens kunt u een kaars bestellen (Prijs € 3,00) die wij voor u in Lourdes opsteken. Ook zijn er weer devotionalia te koop uit Lourdes. Piet Pletinckx, voorzitter

 

 

De Lourdesgroep Zuidelijk Flevoland gaat in oktober niet met de nachttrein, maar met de TGV naar Lourdes.

Door onvoorziene omstandigheden heeft de VNB hiertoe besloten.

Het vertrek uit de regio is nu op zondagmorgen en men wordt met de bus naar Tourcoing gebracht waar men overstapt in de TGV.

Deze is om ± 19.30 uur in Lourdes waar het diner klaarstaat. Men vertrekt uit Lourdes op zaterdagmorgen 23 oktober en wordt met de TGV naar Tourcoing gebracht, waar de bussen naar de regio klaarstaan.

In de bus/trein koffie en thee. In de trein een lunchpakket en in de bus op de terugtocht een warme maaltijd.

De prijs voor deze reis is 779.

Wilt u mee op deze bijzondere reis: aarzel niet en ga mee. U kan u opgeven bij Piet Pletinckx, telefoon 5352577.

Piet Pletinckx, voorzitter

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het juli/augustus nummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is nog voorradig.  Belangstellenden kunnen dit blad weer meenemen.

 

6 augustus 2010

BOUWSTENEN NIEUWE KERK

We zijn hard op weg met de financiering van onze nieuwe Andreaskerk.

We zijn er echter nog niet helemaal. Daarom deze oproep aan u, om ook uw steentje bij te dragen.

Naast een persoonlijke gift, die altijd welkom is op rekening 30.10.41.512 van R.K. Parochie St. Andreas te Almere, kunt u ook een of meerdere BOUWSTENEN kopen. Deze bouwstenen in de vorm van een granietkaars zijn te koop voor € 10,00 na de wekelijkse vieringen en via het parochiesecretariaat (brandtijd ca. 25 uur).

Bekijk ook de nieuwe website van de parochie, waar u meer informatie vindt over de Nieuwe Kerk en de voortgang van de bouw:

www.andreas-almere.eu

 

9 juli 2010

5 SEPTEMBER: STARTZONDAG

Na de zomervakantie vieren wij op 5 september “Startzondag”, waarbij alle werkgroepen uit onze parochie zich na de dienst aan u presenteren.

Meer informatie over Startzondag vindt u in het Klankbord van 24 augustus as.

 

VAKANTIE……….. HEERLIJK!!

U zult begrijpen dat medewerkers en secretariaat in deze zomerperiode ook met vakantie gaan, waardoor u ons soms moeilijker kunt bereiken. Het kan zijn, dat het secretariaat op de normale tijden niet bezet is.

Het kan dus ook voorkomen dat u ons op de dinsdagochtend of vrijdagochtend telefonisch niet kunt bereiken. Probeert u het dan de volgende dinsdag/vrijdag.

Voor dringende gevallen kunt u bellen met Pastor Raymond Maas.

De telefoonnummers van het Parochiesecretariaat en de Pastor vindt u op de achterzijde van Het Klankbord.

DE PAROCHIEMEDEWERKERS WENSEN U ALLEN EEN HELE GOEDE VAKANTIE TOE!

 

Vanaf heden kunt u het mededelingenblad van de komende dienst (indien aangeleverd) hier vinden.

 

De webmaster is met vakantie van 19 t/m 30 juli 2010.

 

27 juni 2010

Op 4 september 2010 wordt er in Kerkcentrum De Goede Rede in Almere Haven een Liturgiedag gehouden.

De vrijwilligers die hiermee te maken hebben worden hiervoor uitgenodigd. Andere belangstellenden kunnen zich hiervoor ook opgeven.

Inschrijving sluit 27 augustus 2010. Klik hier voor meer informatie omtrent de invulling van deze dag.

 

18 juni 2010

WEBSITE BOUW NIEUWE KERK

Hij is af! De website voor onze nieuw te bouwen kerk is klaar; op deze site vindt u alle waardevolle informatie die u nodig heeft om meer te

weten over de kerk. Op de site vindt u oa de bouwtekeningen, mooie plaatjes hoe de kerk er uitkomt te zien en niet te vergeten informatie

over hoe u ons kunt helpen de kerk te gaan bouwen. Kijk gerust op www.andreas-almere.eu.

 

KLANKBORD NR 207

Ons nieuwe kerkblad staat nu al online te lezen!

Tevens zijn weer wat oudere exemplaren online gezet zodat u deze weer eens door kunt kijken. Klik hier om naar de kerkbladen te gaan.

 

VERNIEUWDE SITE BISDOM HAARLEM –AMSTERDAM

Eenvoudiger, sneller, logischer en overzichtelijker dat is de nieuwe site van ons bisdom. Naast de bestaande rubrieken is er nog veel meer informatie te vinden:agenda, de jongste jaargang van het bisdomblad, links naar enkele interessante externe weblogs, links naar waardevolle katholieke sites, een mobiele versie voor mobiele apparaten met internet, en nog meer. Ga gerust eens kijken op deze nieuwe site via www.bisdomhaarlem.nl.

 

CRÈCHE

De Crèchegroep zoekt versterking voor de diensten van het komende (school)jaar.

Tijdens de dienst van 11.00 uur zorgen steeds 2 crèchemedewerkers voor onze baby’s,  peuters en kleuters. Het betekent 1x per 2 tot 3 maanden dienst.

Heeft u belangstelling? Meld u zich dan aan bij het parochiesecretariaat, per e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl.

 

BEZOEKERSGROEP

Nieuwe vrijwilligers/medewerkers voor de bezoekersgroep van onze parochie zijn altijd welkom! Deze groep houdt zich bezig met een groot aantal activiteiten, zoals: bezoek aan zieken en oudere parochianen, de vieringen in Buitenhaeghe op de eerste vrijdag van de maand, zorgzondag en seniorenmiddagen. De tijd hiervoor kunt u zelf indelen. Meer informatie kunnen Iet Eringfeld en Karin Schwarz u geven.

 

11 juni 2010

Rome: stad van Petrus en Paulus

Zoals u wellicht weet zijn onze vier parochies uit de regio Zuidelijk Flevoland naar Rome geweest.

Klik hier om de belevenissen van de bedevaartgangers te lezen.

 

Seniorenmiddeag 21 juni 2010 - HERINNERING

Maandag 21 juni wordt weer een speciale middag voor senioren gehouden in de Drieklank, aanvang 14.00 uur.

Komt u ook? Laat het dan weten aan de bezoekersgroep van onze Parochie op telefoonnummer 5327129 of aan het

Parochiecentrum: telefoonnummer 5322330 (het parochiecentrum is telefonisch bereikbaar op dinsdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur).

 

4 juni 2010

In het kader van de nauwere samenwerking tussen de parochies in onze regio zal de Toediening van het H. Vormsel dit maal in onze parochie gevierd worden tijdens de Eucharistieviering van 13 juni. Natuurlijk zijn we blij dat elke zondag zo velen onze reguliere vieringen bijwonen, maar u zult begrijpen dat, wanneer er ruim 300 mensen meer aanwezig zijn, het al gauw te klein is en er meer mensen in huis zouden zijn dan verantwoord is en toegestaan is door de brandweer.

Bovendien zal de viering aanzienlijk langer gaan duren dan u gewend bent.

Daarom wordt er een EXTRA eucharistieviering gehouden, en wel op zaterdag 12 juni om 19.30 uur.

Wij vragen u, als u kunt, zoveel mogelijk van deze extra gelegenheid gebruik te maken. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en begrip

 

19 JUNI – GROTE VOORJAARS-KERK-SCHOONMAAK

De vorige grote schoonmaak is al weer ruim een jaar geleden. Dit jaar is deze gepland voor 19 juni a.s.

Graag roepen wij u/jou op om hieraan weer mee te doen. Iedereen is welkom voor een uurtje of, indien mogelijk, iets langer. Vele handen maken licht werk.

Voor koffie/thee wordt gezorgd en tussen de middag zijn er (eigengemaakte!) soep en broodjes. We beloven dat het weer net zo gezellig wordt als verleden jaar.

Samen met elkaar bezig zijn is gewoon leuk en ook best wel inspirerend!

Dus: kom met uw emmertje, spons en zeem (die hebben we natuurlijk ook in de kerk) op zaterdag 19 juni naar de Drieklank!

Namens de Beheers Commissie “De Drieklank”

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het meinummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen. Belangstellenden kunnen dit blad weer meenemen (zolang de voorraad strekt).

 

21 mei 2010

CRÈCHE

De Crèchegroep zoekt versterking voor de diensten van het komende (school)jaar.

Tijdens de dienst van 11.00 uur zorgen steeds 2 crèchemedewerkers voor onze baby’s,  peuters en kleuters. Het betekent 1x per 2 tot 3 maanden dienst.

Heeft u belangstelling? Meld u zich dan aan bij het parochiesecretariaat, per e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl .

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het aprilnummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen.  Belangstellenden kunnen dit blad weer meenemen (zolang de voorraad strekt).

 

BEZOEKERSGROEP

Wij zoeken nog steeds vrijwilligers/medewerkers voor de bezoekersgroep van onze parochie. Deze groep houdt zich bezig met een groot aantal activiteiten,

zoals: bezoek aan zieken en oudere parochianen, de vieringen in Buitenhaeghe op de eerste vrijdag van de maand, zorgzondag en seniorenmiddagen.

De tijd hiervoor kunt u zelf indelen. Meer informatie kunnen Iet Eringfeld en Karin Schwarz u geven.

 

29 april 2010

MEIMAAND = MARIAMAAND

Hierbij nodigen we u van harte uit om de vieringen op woensdagavond bij te wonen. In deze vieringen willen we even stilstaan bij Maria en de rol

die zij vervult als Moeder, Mantelzorger, Middelares, Mensenkind. Overal ter wereld wordt zij aanbeden en neemt zij eeuwenlang een heel

belangrijke positie in in het leven van de mensen. Graag verwelkomen we u op de volgende dagen:

- woensdag 5 mei;

- woensdag 12 mei;

- woensdag 19 mei;

- woensdag 26 mei.

Aanvang: 19.30 uur in de Drieklank.

Namens de werkgroep Mariavieringen, Nel Dwarsdwaard, Lies Pletinckx en Lucia Ruehling

 

25 april 2010

Als u deze link volgt komt u uit bij onze nieuwsbrief inzake de bouw van ons nieuwe kerkgebouw.

Een papieren exemplaar treft u komende week aan bij uw nieuwe Klankbord.

 

23 april 2010

KOFFIEBIJDRAGE 

Na de wekelijkse vieringen is er meestal gelegenheid om nog even met elkaar na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Dit is een  goede gewoonte die al lang bestaat en die we ook in stand willen houden. Nu zult u denken “Wat kost nou een kopje koffie…?”.

In de Drieklank wordt de prijs bepaald door de beheerscommissie en daardoor kost een kopje koffie € 0,60 en een kopje thee € 0,30.

Dit betekent dat de parochie maandelijks een rekening krijgt van ongeveer € 400,00  voor de koffie, thee en limonade die op zondag en bij koorrepetities gedronken wordt.

U zult begrijpen dat dit niet langer is op te brengen. Ook de parochie merkt aan de bijdragen van de parochianen dat mensen het in deze tijd moeilijk hebben

en minder kunnen geven.

Daarom heeft het parochiebestuur besloten om met ingang van zondag 2 mei 2010 voor de koffie een bijdrage van € 0,40 en voor de thee € 0,20 te vragen.

We hopen dat u hiervoor begrip heeft.

 

CRÈCHE

De Crèchegroep zoekt versterking. Tijdens de dienst van 11.00 uur zorgen de crèchemedewerkers voor onze peuters en kleuters

Heeft u belangstelling? Meld u zich dan aan bij het parochiesecretariaat, per e-mail: secretariaat@andreas-almere.nl

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het aprilnummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen.  Belangstellenden kunnen dit blad weer meenemen (zolang de voorraad strekt).

 

11 april 2010

ANDREASKOOR

Het Andreaskoor zoekt nog nieuwe leden! Op woensdag 14 april as is er een inloopavond om te kijken of het zingen u wellicht bevalt.

Klik hier voor meer informatie over het Andreaskoor.

 

KLANKBORD NR 205, 18 APRIL 2010

In afwijking van hetgeen in het Klankbord staat, zal de tweede 1e Communieviering van 18 april beginnen om 13.30 uur!

 

LITURGISCHE LIEDEREN

Hieraan wordt momenteel veel aandacht besteed in de media. De berichtgeving spreekt over censuur op de liederenkeuze, wat een verkeerde

interpretatie is van de werkelijkheid. Bisschop Woorts betreurt dat deze zaak een rol is gaan spelen bij de toch al moeilijke thema’s die de Kerk

momenteel bezighouden. Het gaat namelijk niet om censuur op liederen, maar om de verantwoorde keuze bij de liturgie van de zondag.

In zijn brief van 23 maart jl aan alle pastorale teams geeft bisschop Woorts hierover uitleg.

Een kopie van deze brief kunt u na de dienst meenemen van de tafel in de hal. 

 

De Lourdesgroep Zuidelijk Flevoland gaat onder leiding van pastor Paul Leferink van 16 tot 23 oktober met

bedevaart naar Lourdes. Het pastorale thema is dit jaar: “Met Bernadette het kruisteken maken”.

De prijs voor deze reis is € 799 p.p. Een 1-persoons kamer heeft een toeslag van € 150.

Op vrijdag 23 april as is er een informatieavond in kerkcentrum “De Drieklank”, Staalstraat 9. U bent van harte welkom!

Piet Pletinckx

 

29 maart 2010

Op de pagina van Vieringen staat een foutieve tijd gemeld voor de dienst van vandaag.

Hierdoor kwamen een aantal mensen niet op tijd voor de viering van 9.15 uur.

De webmaster biedt hiervoor haar excuses aan.

 

28 maart 2010

VASTENAKTIE 2010  “De wereld groeit als we delen

Als de boeren uit Mzuzu hun oogst hebben binnengehaald doen ze een deel van hun opbrengst in gezamenlijke voedselkorven en schuren, om in extreme droogteperiodes voldoende voedsel te hebben om te overleven. Ook door dit initiatief groeit de wereld als we delen.

 

BEZOEKERSGROEP

Wij zoeken nog steeds vrijwilligers/medewerkers voor de bezoekersgroep van onze parochie. Deze groep houdt zich bezig met een groot aantal activiteiten,

zoals: bezoek aan zieken en oudere parochianen, de vieringen in Buitenhaeghe op de eerste vrijdag van de maand, zorgzondag en seniorenmiddagen.

De tijd hiervoor kunt u zelf indelen. Meer informatie kunnen Iet Eringfeld en Karin Schwarz u geven.

 

BISDOMBLAD SAMEN KERK

Het maartnummer van ons Bisdomblad “Samen Kerk” is ontvangen.  Belangstellenden kunnen dit blad weer meenemen, (zolang de voorraad strekt).

 

BRIEF BISDOM HAARLEM-AMSTERDAM

De afgelopen weken hebben de media uitvoerig bericht over gevallen van seksueel misbruik in Katholieke Kerk van Nederland.

Naar aanleiding hiervan heeft Bisschop Punt op 10 maart jl. een brief aan alle katholieken en gelovigen van het bisdom Haarlem-Amsterdam geschreven.

Een kopie van die brief kunt u na de dienst meenemen van de tafel in de hal.

 

BOUWSTENEN

We zijn hard op weg met de financiering van onze nieuwe Andreaskerk.

We zijn er echter nog niet helemaal. Daarom deze oproep aan u, om ook uw steentje bij te dragen.

Naast een persoonlijke gift, die altijd welkom is op rekening 30.10.41.512 van R.K. Parochie St. Andreas, kunt u ook een of meerdere BOUWSTENEN kopen. Deze bouwstenen in de vorm van een granietkaars (brandtijd ca. 25 uur) zijn te koop voor € 10,00 na de wekelijkse vieringen en via het parochiesecretariaat.

 

15 maart 2010

VASTENAKTIE 2010  “De wereld groeit als we delen

Cadecom verstrekt daarnaast kunstmest, bedoeld voor de irrigatie-landbouw in het droge seizoen. Voor de gewone akkerbouw stimuleert ze het maken van compost en het gebruik van de mest van het kleinvee. Voor de extra aanplant van gewas in het droge seizoen is bijmesten met kunstmest nodig om een goede opbrengst te halen van de schrale, droge bodem.
Naast de maïs en pinda’s gaf Cadecom droogte bestendiger gewassen als cassaveplanten, sojazaad en zoete aardappelen. Eén van de groepen kreeg veertig geiten, twee per lid. Van de gefokte geitjes geven ze er drie terug, dus 120 in totaal, waarvan ook weer de helft naar de parochie gaat en de andere helft naar andere groepen in Malembo zelf. 

De mest van de dieren wordt verzameld om de zanderige bodem vruchtbaarder te maken. In heel droge delen van Malembo worden zelfs groenten geplant in grote plastic zakken om zo doelmatig mogelijk gebruik te maken van het schaarse water. U leest meer over ons project op het bord in de hal.

Programma 2010:

 

21 maart 2010               Koffiestop voor Malawi (direct na de viering)

 

Op de thermometer vóór in de kerk kunt u zien hoeveel geld er vorige week is gecollecteerd. Op weg naar 2010 euro!!

 

SENIORENMIDDAG - herinnering

22 maart wordt weer een speciale middag voor senioren gehouden,

in de Drieklank. Als gespreksthema staan centraal de Paasgedachten en Volksgebruiken.

Komt u ook? Laat het dan weten aan de bezoekersgroep van onze Parochie op telefoonnr. 5327129 of aan het Parochiecentrum:

telefoonnr. 5322330 (dinsdag of vrijdag tussen 9 en 12 uur).

 

9 maart 2010:

Palm Pasen stokken

Wij nodigen jullie uit om op zondag 21 maart tijdens de viering van 11.00 uur een palm pasen stok te komen versieren.

Neem zelf een een palm paasstok mee van 70 cm bij 50 cm; wij zorgen voor de versiersels.

 

De kinderkerk

 

Goede vrijdag

Op Goede Vrijdag zal er een kinderkruisweg om 12.00 uur zijn. De kerk zal vanaf 11.45 uur open zijn.

Komen jullie ook?

 

26 februari 2010:

VASTENAKTIE 2010  “De wereld groeit als we delen

Droogte is een groot probleem in Malawi. Het regent minder dan vroeger, het regenseizoen begint goed maar houdt veel te vroeg op. Door irrigatie en de bouw van dammen wil men het waterniveau op pijl krijgen. Met het water uit meren willen ze de collectieve akkers met gieters of misschien zelfs een trappomp gaan irrigeren die ze al hebben aangelegd. Ook planten ze duizend bomen langs de oevers om verdergaande erosie tegen te gaan.

Programma 2010:

7 maart 2010                Koffiestop voor Malawi (direct na de viering)

21 maart 2010               Koffiestop voor Malawi (direct na de viering)

Op de thermometer vóór in de kerk kunt u zien hoeveel geld er vorige week is gecollecteerd. Op weg naar 2010 euro!!

 

BOUWSTENEN

We zijn hard op weg met de financiering van onze nieuwe Andreaskerk.

We zijn er echter nog niet helemaal. Daarom deze oproep aan u, om ook uw steentje bij te dragen.

Naast een persoonlijke gift, die altijd welkom is op rekening 30.10.41.512 van R.K. Parochie St. Andreas, kunt u ook een of meerdere BOUWSTENEN kopen. Deze bouwstenen in de vorm van een granietkaars (brandtijd ca. 25 uur) zijn te koop voor € 10,00 na de wekelijkse vieringen en via het parochiesecretariaat.

 

LEZING DOOR PASTOR ADRI VERWEIJ

Pastor Adri Verweij spreekt op woensdag 3 maart a.s. om 14.00 uur in Open Haven, Zeewolde,  over het proces van het ouder worden.

Pastor Verweij was jarenlang het gezicht van de KRO, geestelijk adviseur van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) en ruim 10 jaar dé trekker van het Senioren Pastoraat in Utrecht. Deze bijzondere bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en vooral ook interessant voor wie zich verbonden voelt met senioren en met het senioren pastoraat. Ook leest Adri Verweij voor uit zijn boek “Sacrament van de nabijheid”. Na de lezing kan men dit bijzondere boekje aanschaffen en laten signeren. Na afloop van de lezing organiseert de KBO Zeewolde een heerlijk buffet met winterse gerechten.

Toegangsprijs: lezing incl. koffie/thee en buffet is € 15,00 p.p.,

Prijs voor de lezing alleen is € 5,00 p.p.

U kunt zich opgeven bij: Janus Rennen, Secr. KBO Zeewolde,

tel. 036-52368840 of 06-83388967 en e-mail: a.rennen@chello.nl

Paul Leferink, Pastor  “Sterre der Zee”, Zeewolde, 036-5310924 (niet op maandag) en e-mail: p.leferink5@chello.nl

 

STILLE OMGANG: JONGERENPROGRAMMA, Nacht 20/21 maart

Het thema voor het Jongerenprogramma van de stille omgang op 20 maart a.s. in de Mozes & Aaronkerk  is “Where to go?”

In het programma:

-    Gospel Flavor, een groep gedreven, professionele zangers.

-    Een Viering waarin bisschop Punt zal voorgaan, met muzikale   ondersteuning van het Haagse jongerenkoor ‘Heaven’s Touch”.

-          Theater van Waanzinnig! Producties.

Het SO-jongerenprogramma is toegankelijk voor jongeren van 14 t/m 30 jaar. De Mozes & Aaronkerk is op 20 maart open vanaf 19.15 uur.

Het programma start om 20.00 en eindigt rond 02.00 uur. De entree bedraagt € 7,00.

Voor vragen of meer informatie over programma en busvervoer uit jouw omgeving kijk op www.stille-omgang.nl/jongeren of Tel. 06 23410593.

Aanmelden voor deelname graag per e-mail naar: aanmelding@stille-omgang.nl


BEZOEKERSGROEP

Wij zoeken nog steeds vrijwilligers/medewerkers voor de bezoekersgroep van onze parochie. Deze groep houdt zich bezig met een groot aantal activiteiten,

zoals: bezoek aan zieken en oudere parochianen, de vieringen in Buitenhaeghe op de eerste vrijdag van de maand, zorgzondag en seniorenmiddagen.

De tijd hiervoor kunt u zelf indelen. Meer informatie kunnen Iet Eringfeld en Karin Schwarz u geven.

 

28 MAART: 25e WERELDJONGERENDAG

De 25e Wereldjongerendag heeft tot thema “Hemel op aarde!”.
De dag wordt gehouden in Almere Stad, van 14.00 – 20.00 uur. Houd deze dag van 14 tot 20 uur vrij en bereid je weer voor op een ongewoon dagje uit!

Een jongerenviering, een afwisselend keuzeprogramma en "hemels" avondeten. Een ontmoeting vol verrassingen en met een moment aandacht voor de Wereldjongerendagen in Madrid in 2011. Wil je meer informatie, kijk dan op de site www.jongbisdomhaarlem.nl

 

JONGEREN-PELRIMSTOCHT - Wandeltocht

Van 11 t/m 22 augustus 2010 organiseert het jongerenpastoraat voor jongeren van 16 – 30 jaar een Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming voor 2010? Lijkt het je wat om samen vele anderen een deel van de bekende pelgrimsroute naar

Santiago de Compostella (Spanje) te lopen? Wil je kennismaken, meer weten van of je verdiepen in het katholieke geloof dan is deze pelgrimstocht

misschien iets voor jou?

Je kunt je opgeven tot eind april op het e-mailadres: info@jongbisdomhaarlem.nl  Wees er snel bij, want vol is vol.

Meer informatie? Zie de folder op het prikbord in de hal.

 

3 februari 2010:

MARIA VAN LOURDES IN HEILOO

Donderdag 11 februari worden de verschijningen van Maria aan Bernadette in Lourdes herdacht.

In Heiloo wordt dit in het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood gevierd in de Lourdesmis, om 19.00 uur.

Een half uur voor de Eucharistieviering wordt de Rozenkrans gebeden. Aansluitend aan de Eucharistieviering is er de kaarsenprocessie door het bedevaartspark en wordt bij het Lourdesbeeld de ziekenzegen gegeven. De bedevaart wordt Hollands besloten met chocolademelk en alle tijd voor ontmoeting in het welkomsthuis Oesdom. Meer volledige informatie vindt u op de site: www.olvternood.nl

 

BEAURAING MARIA BEDEVAARTEN

Maria wordt in Beauraing (Ardennen, België) vereerd als de Moeder met het Gouden hart. In 1932 verscheen Maria er 33 maal aan 5 eenvoudige kinderen.

Het Nederlandse Beauraing Comité Pro Maria Bisdom Haarlem organiseert in 2010 weer 4 bedevaarten naar Beauraing, waarvan 1x in juli 2010 voor

minder valide deelnemers.

Meer informatie en aanmelden bij de volgende personen:

Hotelbedevaarten:      Mw. R. de Lange-Vlaar, 072-5710294

                                  E-mail: m.delange-vlaar@quicknet.nl

Exta-Zorg-Bedevaart: Dhr. H. van Etten, 0223-531737 of 06-12922140

                                  E-mail: jm.vanetten@quicknet.nl

Meer informatie vindt u ook op het mededelingenbord.

 

8 januari 2010:

IMPULSDAG “CATECHESE EN JONGEREN”

Op 23 januari 2010 organiseren de diocesane en dekenale diensten Catechese en Jongerenpastoraat samen een Impulsdag Catechese en Jongeren

Voor alle vrijwilligers en professionals die actief zijn in de Catechese en het Jongerenpastoraat.

Deze dag wordt gehouden in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. Een folder van de impulsdag vindt u in de hal, op tafel.

Aanmelding kan via de website www.jongbisdomhaarlem.nl

Of per e-mail aan: elsenaar@dekenaat.amsterdam.nl

 

1 januari 2010:

Traditiegetrouw willen we dit jaar weer een bezinningsboekje voor de Vastentijd maken. Voor het eerst dit jaar samen met de andere parochies van onze regio. Voor de inhoud van het bezinningsboekje zijn we op zoek naar bijdragen in de vorm van gedichten, over-wegingen e.a. en naar vrijwilligers voor het samenstellen van dit boekje. Opgave aan het parochiesecretariaat via telefoon 532 23 30 of email: secretariaat@andreas-almere.nl.

 

BEZOEKERSGROEP

Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers/medewerkers voor de bezoekersgroep van onze parochie.

Deze groep houdt zich bezig met een groot aantal activiteiten, zoals: bezoek aan zieken en oudere parochianen, de vieringen in Buitenhaeghe

op de eerste vrijdag van de maand, zorgzondag en seniorenmiddagen. De tijd hiervoor kunt u zelf indelen.

Meer informatie kunnen Iet Eringfeld en Karin Schwarz u geven.

 

16 december:

Wandelen voor Malawi

Loop mee in een van onze sponsortochten!

Vastenaktie heeft in het jubileumjaar een primeur; de sponsorwebsite.

Deze website is opgezet om wandelaars die zich voor Vastenaktie willen laten sponsoren digitaal de mogelijkheid te geven.

Via www.sponsorwandeling.nl kan iedereen zich inschrijvenen vrienden en familie oproepen hem of haar te sponsoren via internet.

 

Op deze website is het ook heel makkelijk om mensen via e-mail of online gemeenschappen als Hyves en Twitter uit te nodigen om

te steunen. Er staan tien wandelingen, verspreid over heel Nederland en verspreid over de weekenden in de Vastentijd. Keuze genoeg dus.

Voor u een mooie wandeling, voor de mensen in Malawi een kans op een duurzame toekomst.

 

1 december 2009:  ACTIE KERKBALANS: 11 – 25 JANUARI 2010

Wij zoeken voor enkele wijken nog lopers die de enveloppen Kerkbalans willen rondbrengen en weer ophalen.

 De enveloppen kunnen maandag 11 januari 2010 van 19.00 – 21.00 uur in de Drieklank worden opgehaald en

moeten uiterlijk 25 januari, maar liefst eerder, worden ingeleverd. De enveloppen liggen vanaf 2 januari in de Drieklank klaar.

 

Voor de volgende wijken zoeken we lopers:

Eilandenbuurt (EIL-3):                        24 adressen

Tuinbouwgebied Buitenvaart GT-a:  16 adressen

Tuinbouwgebied Buitenvaart GT-b:  21 adressen

Molenbuurt (MOB-1):                         14 adressen

Seizoenenbuurt (SEI-2a):                  14 adressen

Stripheldenbuurt (STRIP-5):                7 adressen

Stripheldenbuurt (STRIP-6):              11 adressen

Wilt u svp even kontakt opnemen via email met het secretariaat om te laten weten dat u een wijk kan lopen?

Email: secretariaat@andreas-almere.nl, bellen kan natuurlijk ook op dinsdag en woensdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur op

telefoonnummer 036-5322330. Alvast bedankt voor de moeite!

 

27 november 2009:

Voor de viering van het 450 jarig bestaan laat ons Bisdom een nieuwe mis componeren: de Nicolaasmis van Jan Valkestijn.

Een belangrijk deel is voor volkszang weggelegd. Wij zoeken parochianen die graag aan deze volkszang deelnemen.

Aangezien Vocalise van plan is deze mis op 13 december en Kerstnacht ten gehore te brengen, willen wij u in de gelegenheid

stellen uit volle borst mee te kunnen zingen!

Wij nodigen u van harte uit op de extra repetitie van Vocalise op zaterdag 12 december van 15.00 – 16.00 uur in de Drieklank.

Ook zullen wij zondagmorgen voor de mis begint van 10.30 – 10.50 uur de gedeelten voor het volk doornemen.

Hopelijk zijn er veel zangers onder u die deze moeite willen nemen!

 

24 november 2009:

Rome: stad van Petrus en Paulus

Onder dit thema gaan de vier parochies uit onze regio Zuidelijk Flevoland in 2010 naar Rome. Wie gaat ermee?

Wie gaat met ons mee naar deze stad van Petrus en Paulus? De parochies willen volgend jaar een 10-daagse busreis naar de eeuwige stad organiseren.

Klik hier voor meer informatie en de data dat deze reis gaat plaatsvinden.

 

5 november 2009:

Fotowedstrijd Dekenaat Amsterdam

Fotografeert u graag? Doe dan mee met de fotowedstrijd die het Dekenaat Amsterdam dit jaar organiseert. Klik hier voor meer informatie.

 

23 oktober 2009:

Met spoed dirigent gezocht!

We zijn met spoed op zoek naar een nieuwe dirigent voor het Andreas Kinder- en Tienerkoor.

De repetities zijn op vrijdagmiddag van 16.30-18.30 uur (3 groepen) en ongeveer eens in de 5 a 6 weken is er een viering in de Drieklank en soms op een

andere locatie. De functie eisen zijn: kennis van het notenschrift, zangvaardig, liefst met opleiding voor kinderkoordirigent of bereidheid daartoe. Geboden wordt een honorering afhankelijk van opleiding en ervaring volgens tarieven van het bisdom.

Voor verdere informatie over het koor zie de website: Andreas Kinder- en tienerkoor

Of neem contact op met oud dirigent en nu secretaris van het koor: Anneke de Wijs, tel. 06-30162815 of e-mail: f.dewijs@upcmail.nl.

 

11 oktober 2009:

U kunt vanaf heden uw uw zoon/dochter aanmelden voor de eerste communie als deze in groep 4 zit of hoger.

Meer informatie over de eerste communie vindt u hier.

 

21 september 2009:

Vandaag is officieël onze website uitgebreid. Als eerste kunt u daarvan merken dat ons digitale archief van Klankbord (ons kerkblad) te bekijken is.

Het leuke is dat op 9 september 1984 de eerste oecumenische viering werd gehouden in Almere Buiten (te lezen in Klankbord 2).

Vanaf 13 oktober 1984 is er wekelijks een eucharistieviering gehouden (te lezen in Klankbord 3). Dus u ziet in ons jubileumjaar een leuke gebeurtenis!

We nodigen u allen uit om onze webmaster te mailen om uw stukjes aan te leveren om onze uitgebreide website te vullen!

 

24 augustus 2009:

Kort na het einde van de schoolvakanties houden wij op zondag 6 september Zorgzondag.

Deze zondag zal tevens de opening van het nieuwe werkjaar van onze kerk zijn.

Wij hopen dat U dan na de eucharistieviering van 11.00 uur nog even bij ons wil blijven (voor een aangeklede kop koffie zal worden gezorgd).

De bedoeling is dat de diverse werkgroepen zich op deze zondag aan de parochie zullen presenteren.

Tevens zal het parochiebestuur van deze gelegenheid gebruik maken om U op de hoogte te stellen van de laatste stand van zaken omtrent de bouw van

ons nieuwe kerkgebouw. Daarna bent U uitgenodigd om een gezamenlijk bezoek te brengen aan de bouwplaats.

Noteer deze datum daarom vast in Uw agenda! In het volgende Klankbord komen wij hier meer uitgebreid op terug.

 

10 juli 2009:

Het Andreaskoor zoekt nieuwe zangers en zangeressen. Klik hier om meer informatie te lezen.

De webmaster is met vakantie van 13 t/m 28 juli.

 

7 juli 2009:

De kinderkerk is, net als jullie, met vakantie. Zodoende is er tijdens de zomervakantie geen kinderkerk.

Na de zomervakantie zal per 23 augustus tijdens de 11.00 uur viering, weer kinderkerk zijn. Vanaf deze datum zal dan ook weer bij de 9.15 uur vieringen

weer kinderkerk zijn.

 

Houdt u allen 6 september vrij in uw agenda! Tijdens de 11.00 uur viering is het zorgzondag, maar het is ook startzondag. Er worden tijdens en na deze vieringen

allerlei leuke dingen georganiseerd voor iedereen. U bent dus van harte welkom!

 

11 mei 2009:

Zoals velen misschien hebben gelezen in de Almere Vandaag is de bouwvergunning verleend voor de bouw van onze nieuwe kerk.

 

10 april 2009: Isidorusweb uitgeroepen tot beste christelijke website 2009

 

"Een buitengewoon fraaie portal voor surfende katholieken" aldus het juryrapport van www.isidorusweb.nl die dit jaar de Gouden Webfish Award 2009 heeft gewonnen voor beste christelijke site in het Nederlandse taalgebied. Isidorusweb is winnaar in de categorie 'overige christelijke websites'. "Het is bijna onvoorstelbaar dat deze website het werk is van slechts twee personen die hier met hart en ziel aan blijken te werken. De inhoud van de site laat zich nauwelijks samenvatten. Alles is technisch in orde. De vormgeving is mooi en goed overdacht," aldus de jury.

 

De jury moest 215 websites beoordelen, het dubbele van vorig jaar, waarvan 121 in de categorie 'parochie en gemeente', 65 in de categorie 'overige kerkelijke websites' en 29 'guppies'.

In de twee andere categorieën wonnen de websites van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Nijmegen (Parochies/Gemeenten) en Transformed.nl (Gouden Guppy voor beste jongerensite).

 

"We zijn ontzettend dankbaar dat we de prijs hebben gekregen. Het geeft een enorme stimulans voor ons, en wellicht ook voor al die vrijwilligers die met christelijke websites bezig zijn," zegt Eric van den Berg in een reactie op de verkiezing. "De Webfish en Guppy Awards is een uitstekend initiatief, dat kerk en nieuwe media op de kaart zet."

 

Isidorusweb is een website 'voor surfende katholieken'. Op ruim 5.000 webpagina's kunnen bezoekers alle ins en out van katholiek geloof, lifestyle en spiritualiteit tot zich nemen. Daarnaast biedt Isidorusweb parochies ondersteuning met het aanbod van gratis websites (www.rkonline.nl). Op 17 april aanstaande gaat Isidorusweb offline met het symposium "Internetspiritualiteit (www.internetspiritualiteit.nl)."

 

De Webfish en Guppy Awards zijn een initiatief van de IKON, de Protestantse Kerk in Nederland, Het Nederlands Bijbelgenootschap en Stichting Leve de Kerk.

 

5 april 2009:

Grote voorjaars-kerk-schoonmaak-actie op 25 april

Omdat het weer voorjaar is en de laatste grote schoonmaak in onze "Drieklank" ondertussen ruim een jaar geleden is, willen wij u graag oproepen

om hier aan mee te doen. Iedereen is welkom voor een uurtje of, als het kan, iets langer. Voor koffie/thee wordt gezorgd en tussen de middag zal

er (zelfgemaakte!) soep met broodjes worden geserveerd. Wij beloven u, dat het weer net zo gezellig wordt als afgelopen jaar. Samen bezig zijn

is gewoon leuk en ook best inspirerend! Dus kom met uw emmertje, spons en zeem op 25 april naar de Drieklank! We beginnen om 9.00 uur

s ochtends. Er wacht ons een 'schone' taak....

 

29 maart 2009:

Op zondag 5 april 2009 wordt wereldwijd voor de 24ste keer de WereldjongerenDAG gevierd.

In de Nederlandse bisdommen wordt deze dag ook gevierd, zo ook in Bisdom Haarlem-Amsterdam.

Dit jaar gaat deze inspirerende dag plaatsvinden in de kop van Noord-Holland en wel in Bovenkarspel! Klik hier voor meer informatie.

 

Om u nogmaals uit te nodigen, op zondag 5 april vindt onze Koffiestop plaats in het teken van ons Vastenaktieproject voor Ghana.

Na de viering van 11.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie, thee of limonade met Ghanese muziek en wat lekkers!

 

1 maart 2009:

Vanaf maandag 9 t/m 15 maart is Pastor Raymond Maas wegens vakantie niet bereikbaar.

U kunt in die periode contact opnemen met het parochiesecretariaat via telefoon 532 23 30 of email: secretariaat@andreas-almere.nl .

Voor dringende aangelegenheden kunt u bellen met de heer Florent Geleerd via telefoon 532 49 64.

 

26 februari 2009:

Zondag as begint de Vastentijd in onze kerk; ook in de kinderkerk dat op gepaste wijze gevierd.

Klik hier als je meer informatie wilt over wat we met elkaar gaan doen tijdens deze vieringen tot Pasen is aangebroken.

 

20 februari 2009:

In onze regio begint is de voorjaarsvakantie bijna voorbij. Als deze eindigt begint het carnaval in het zuiden van het land.

Dit betekent dat het bijna Vastentijd is! Om ons Vastenaktieproject voor dit jaar alvast bij u in beeld te brengen kunt u onder de Vastenaktie pagina

alvast wat informatie lezen en foto's bekijken van ons project in Ghana! Veel devotie toegewenst in de komende Vastentijd.

 

9 februari 2009:

Zoals inmiddels bekend is Sandor Koppers met ingang van 1 januari 2009 benoemd tot pastoor/administrator van alle parochies in de regio

Zuidelijk Flevoland en derhalve ook als leider van het pastorale team in de regio. Pastor Raymond Maas, blijft als medepastor als eerste

aanspreekbaar in Almere-Buiten, maar zal daarnaast ook priesterlijke taken voor de hele regio verrichten. Pastor Paul Leferink

(eerst aanspreekbaar in Zeewolde en Almere-Haven) zal als pastoraal werker eveneens in de hele regio werkzaam zijn.

Om de bekendheid en het contact met alle parochianen in de regio te versterken, is besloten dat bij de zondagse vieringen de pastores wat meer ook in de andere

parochies, dan waar zij wonen, voor zullen gaan.

Daar Klankbord 197 al bij de drukker lag, konden we deze mededeling en wijziging niet meer in deze editie verwerken. Onderstaand vindt u de wijzigingen in voorganger voor de komende periode. Op deze website onder Vieringen vindt u reeds wel de juiste gegevens.

Pastoor Sandor Koppers zal voorgaan op de onderstaande data in Almere-Buiten, terwijl pastor Raymond Maas op deze dagen zal voorgaan in Almere-Stad.

15 februari

29 maart

26 april

 

8 februari 2009:

Zoals u wellicht gemerkt heeft, waren er bepaalde delen van ons kerkblad moeilijk leesbaar, klik hier voor het digitale exemplaar van nummer 197.

 

Voortgang nieuwbouw:

De bouwvergunning van onze nieuw te bouwen kerk ligt ter inzage voor de bewoners van Almere.

 

De Vastentijd nadert met rasse schreden en is van 25 februari t/m 12 april.

Om ons Vastenaktie project wat meer bekendheid in de parochie te geven en geïnteresseerde mensen die niet vaak in de kerk komen vinden er twee

speciale activiteiten plaats.

Op 8 maart vindt er tijdens de Vastentijd na de viering een Vastenaktie maaltijd plaats. U kunt voor een klein bedrag kennismaken

met gerechten en muziek uit Ghana. Dit is ons project tijdens de komende 40 dagen tijd tot Pasen.

Op 5 april vindt er na de viering geen gewoon koffieschenken plaats, maar is er een Koffiestop die geheel in het teken staat van Ghana.

Meer informatie over ons Vastenaktie project vindt u binnenkort op onze site.

 

14 januari 2009:

Vanaf vandaag kunt u via onze website uw zoon/dochter opgeven voor het doopsel via onze website. Klik hier

 

26 november 2008:

Zondag as begint de Adventstijd; ook in de kinderkerk dat op gepaste wijze gevierd.

Klik hier als je meer informatie wilt over wat we met elkaar gaan doen tijdens deze vieringen tot Kerstmis aangebroken is.

 

17 november 2008:

Vanwege drukfouten in het Klankbord kunt op onze pagina Vieringen de juiste tijden, koren en andere belangrijke informatie vinden.

Onze excuses voor de gemaakte fouten. Is nog in behandeling.

Op de pagina Klankbord kunt u vanaf heden de opbouw van ons digitale archief vinden vanaf het allereerste exemplaar.

Ook kunnen we u melden dat de grond voor de bouw van onze kerk binnenkort gaat gebeuren.

Hiermee krijgt de bouw weer vastere vorm in Almeerse grond.

 

12 november 2008:

Op 27 november as is er een inloopavond over het gebied 3KNS van 16.30-20.30 uur. Dit is het gebied waar onze nieuwe kerk wordt gebouwd.

Een afvaardiging van onze kerk zal aanwezig zijn, samen met een aantal mensen die ons in begeleiden in het bouwen van onze kerk.

De inloopavond wordt gehouden in ROC Flevoland, Straat van Florida 1, ingang A-B (centrale hal). Komt allen!

 

5 november 2008:

Vanaf heden is de website zo goed als gereed! Kijkt u gerust eens onder Werkgroepen binnen de Andreasparochie en Links op internet.

 

28 oktober 2008:

Zoals u wellicht heeft gelezen in het Klankbord, kunt u uw zoon/dochter aanmelden voor de eerste communie als deze in groep 4 zit of hoger.

Vanaf heden kunt u deze informatie digitaal  hier vinden.

 

14 oktober 2008:

Op zaterdag 1 november a.s. is er om 19.15 uur een gecombineerde eucharistieviering Pools/Nederlandse taal, voorgangers Pater Krzysztof Obiedzinski SChri en Pastor Raymond Maas. Dit is een ingelaste viering die niet in het Klankbord is opgenomen!!

 

1 september 2008:

Vanaf vandaag vindt u de digitale versie van ons kerkblad op onze website onder het kopje "Klankbord".

19 augustus 2008:

Vanaf maandag 8 t/m zondag 28 september is Pastor Raymond Maas wegens vakantie niet bereikbaar. U kunt in die periode contact opnemen met het parochiesecretariaat via telefoon 532 23 30 of email: secretariaat@andreas-almere.nl .

Voor dringende aangelegenheden kunt u bellen met de heer Florent Geleerd via telefoon 532 49 64.

 

Ook dit jaar willen we weer bij de start van een nieuw seizoen een avond houden waarop alle vrijwilligers en eventuele partners uit de parochie hopen welkom te heten. Het bestuur wil op deze wijze blijk geven van de waardering die we hebben voor al het werk dat u in het afgelopen jaar weer voor de parochie heeft verricht en hopelijk ook weer wilt verrichten in het nieuwe kerkjaar.

We nodigen u dan ook van harte uit op vrijdagavond 5 september as in de Glazen en Hoekzaal van de Drieklank (aanvang 20.00 uur).

In verband met de noodzakelijke catering horen we graag voor 1 september van u of en met hoeveel personen u deze avond aanwezig zult zijn.

 

22 juni 2008:

De komende vakantietijd is het kerkcentrum alleen op donderdagmorgen geopend.

 

28 april 2008:

Omdat de bouw van de nieuwe kerk steeds vastere vorm krijgt organiseert het bestuur samen met de architecten een voorlichtingsavond op dinsdag 3 juni

om u bij te praten over de vorderingen van de kerk. Als u hier klikt vindt u de digitale versie van de verspreide uitnodiging.

 

24 april 2008:

Met goedkeuring van de Parochieraad officiële nieuwe webpagina op de site geplaatst.

 

6 april 2008:

 

                                                                                                                                                                         

One Voice, One Spirit

Onder deze naam geven op zaterdag 24 mei het Interkerkelijk Gospelkoor Outside en het Pop- und Gospelkoor Reach Out samen een swingend concert.

Outside uit Almere Buiten staat onder leiding van Peter Rigter. Reach Out uit Siegen in Duitsland staat onder leiding van Christoff Mann. Ze brengen een afwisselend programma van gospel- en popmuziek. Het concert vindt plaats in De Drieklank aan de Staalstraat in Almere Buiten. Het concert begint om 19.30 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is, inclusief pauzeconsumptie, € 6,- en voor kinderen t/m 12 jaar € 3,50. Het wordt een avond die u niet mag missen! Voor informatie kunt u terecht op www.ikgoutside.nl of bij Fred Best, f.best@hetnet.nl, telefoon  (036) 5321542.

Altijd al in een gospelkoor willen zingen? Kom naar De Drieklank, beleef het mee en sluit je aan bij Outside. Het koor repeteert elke maandagavond in De Drieklank aan de Staalstraat in Almere Buiten.

 

20 februari 2008:

Website aangepast; voorlopige versie.

 

Klankbord Maart/april 2008:

Het lijkt stil aan het bouwfront, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt. De gemeente is klaar met de indeling van het perceel met de

bijbehorende parkeerplaatsen, de constructeurs zijn druk met het bestek. Het bestuur heeft concept brieven gemaakt om uit te sturen voor de

fondsen werving. Maar er wordt ook veel gewacht. Gewacht op besluiten vanuit het Bisdom ten aanzien van ondere andere de aankoop van de grond

en gewacht op voortgang in de onderhandelingen over de uitkoop van uit de Drieklank. We hopen echter dat we u in het volgende Klankbord weer wat

voortgang kunnen melden.

 

Januari 2008:

Het plaatsen van de maquette van de te bouwen kerk in de hal van “De Drieklank” tijdens de kerstvieringen heeft enige positieve reactie's opgeleverd.

Er konden kopieën van de tekeningen worden meegenomen van ons nieuwe kerkgebouw.

 

Langzaam begint de planning voor ons nieuwe kerkgebouw aan de Evenaar wat concreter te worden.

 

De architecten van het bisschoppelijk bouwbureau hebben op basis van het oorspronkelijke ontwerp zoals dat voor

de locatie Pinksterbloemweg was voorzien hun schetsen aangepast en deze zijn in een aantal besprekingen met de gemeente

onder de loep genomen.om te voldoen aan de stedelijke randvoorwaarden. Ook hebben we half februari 2007 een gesprek

gehad met diosane raad voor de liturgie om de wensen en eisen van het bisdom aangaande het liturgisch centrum, zeg maar kerkzaal,

in het ontwerp mee te kunnen nemen. Dit was een zeer positief gesprek, iedereen is enthousiast, we zijn dan ook de eerste nieuwbouw kerk

in meer dan tien jaar in ons bisdom!

 

Met alle uitkomsten van de verschillende bijeenkomsten zijn de architecten druk bezig een ontwerp te maken dat we begin maart 2007 kunnen

indienen bij de gemeente Almere en op basis waarvan de normale procedures voor het verkrijgen van een bouwvergunning kunnen worden gestart.

Als alles volgens plan verloopt zou dat er toe moeten leiden dat we na de zomervakantie zover zijn dat we kunnen beginnen met het neerzetten van

de kerk. En, als de volgende winter net zo weinig vorst oplevert als de huidige winter kunnen we een klein jaar later onze intrek nemen in het nieuwe

pand.

 

Zodra de tekeningen van de architecten dermate vorm hebben gekregen dat we u een beeld kunnen geven hoe het eruit gaat zien zijn we van plan

hiervoor een inloopavond te organiseren.

 

home                                                                                                                                                                                 12-01-2013