Kinderkerk

 

Kinderkerk, wat kunt u daarbij verwachten.

 

Er is tijdens de zomervakantie geen kinderkerk.

 

Na de zomervakantie zal per 23 augustus weer kinderkerk zijn om 11.00 uur. Per deze datum zal er ook weer bij de vieringen van 9.15 uur kinderkerk zijn.

 

De Voorganger vraagt welke kinderen naar de kinderkerk willen gaan. En van de kinderen haalt dan de kinderkerk kaars van het altaar op en brengt deze met de hele groep naar hun eigen kerk, het parochie centrum. Hier zijn we op aangepaste wijze met het evangelie bezig, onder leiding van een begeleidster van de werkgroep kinderkerk .

 

Als eerste bidden we met zijn allen het Onze Vader, in de mei en oktober maand bidden we het Wees Gegroet. Daarna houden we gesprekken, we vertellen verhalen uit de bijbel maar ook uit andere boeken en met wat besproken hebben en verteld wordt, proberen we ook iets te doen door middel van spel of door de kinderen iets te laten maken.

 

Na de overweging worden wij door de Voorganger opgehaald en keren de kinderen met de tafel benodigdheden terug de kerk in. Door een gesprekje met de Voorganger wordt u op de hoogte gebracht wat de kinderen gedaan hebben. Om de kinderkerk dan af te sluiten bid n van de kinderen nog een gebedje.

 

In de periode voor Pasen, de Vastentijd, leven we samen met de kinderen naar Pasen toe, het Veertigdagen-project.

 

Helaas zoeken wij nog steeds vrijwilligers die samen met ons de kinderkerk willen verzorgen.

Ik kan u vertellen dat het elke keer weer een voldoening geeft als de kinderen enthousiast de kinderkerk verlaten om terug te gaan naar de viering.

Mocht u nu denken daar wil ik meer van weten spreek dan eens een begeleidster van de kinderkerk aan.

 

U kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de parochie.

Telefoonnummer; 036-5322330 of per mail secretariaat@andreas-almere.nl

 

 

Home                               Werkgroepen                                                                                                                                                                         07-07-2009